Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij op het erf van nr 11, thans als schuur gebruikt, met rieten zadeldak. Puntgevel met vlechtingen, toppilaster op gebeeldhouwde kraagsteen in de vorm van een engelenkopje, geblokte ontlastings .. in Schipluiden

Boerderij

Gaagweg 11
2636AK Schipluiden (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij op het erf van nr 11, thans als schuur gebruikt, met rieten zadeldak. Puntgevel met vlechtingen, toppilaster op gebeeldhouwde kraagsteen in de vorm van een engelenkopje, geblokte ontlastings ..

Op het erf van deze boerderij, die zelf niet beschermd wordt, een thans als schuur gebruikte 17e eeuwse boerderij met rieten zadeldak. Puntgevel met vlechtingen, toppilaster op gebeeldhouwde kraagsteen in de vorm van een engelenkopje, geblokte ontlastingsbogen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33382
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij op het erf van nr 11, thans als schuur gebruikt, met rieten zadeldak. Puntgevel met vlechtingen, toppilaster op gebeeldhouwde kraagsteen in de vorm van een engelenkopje, geblokte ontlastings .. in Schipluiden

Deels gepleisterde hoeve met rechts een opkamer. Omlopend rieten schilddak. Langgerekte stal met pannen zadeldak en bewerkte daklijst

Gaagweg 36
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Deels gepleisterde hoeve uit de 17e eeuw met rechts een opkamer. Omlopend rieten schilddak. Langgerekte stal met pannen zadeldak en bewerkte..

Niet zonder gods zege

Oostgaag 55
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
"Niets zonder Gods zegen". Boerderij blijkens steen 1778, langwerpig bouwlichaam. Dwars woonhuis met rechts een opkamer boven kelder. Opzij ..

IJzeren trambrug

Over Vlaardingse Vaart
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding IJzeren TRAMBRUG over de Vlaardingervaart, van het type vakwerk boogbrug met trekband, door Werkspoor Amsterdam gebouwd in 1912 t..

Alle morgen nieuwe zorgen

Oostgaag 49
Maasland (Gemeente Midden Delfland)
"Alle morgen nieuwe zorgen". Boerderij (XVII), waarvan het woongedeelte een puntgevel met geblokte ontlastingsbogen heeft. Rechts een opkame..

De Korpershoek

Gaagweg 1
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Molen "De Korpershoek". Aan de Vlaardingervaart ten z.w. van het dorp in de buurtschap Oostgaag een korenmolen op stenen onderbouw, het hout..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)