Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve "Boekestein". Boerderij met rechts opkamer. Twee vensters met houten kruiskozijnen. Stenen karnmolen. Inwendig een schouw met natuurstenen, gotische wangstukken en houten hoofdgestel, om de boez .. in Schipluiden

Boerderij

Gaagweg 2
2636AG Schipluiden (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Hoeve "Boekestein". Boerderij met rechts opkamer. Twee vensters met houten kruiskozijnen. Stenen karnmolen. Inwendig een schouw met natuurstenen, gotische wangstukken en houten hoofdgestel, om de boez ..

Hoeve "Boekestein". Boerderij uit de 17e eeuw met rechts opkamer. Twee vensters met houten kruiskozijnen. Stenen karnmolen. Inwendig een schouw met natuurstenen, gotische wangstukken en houten hoofdgestel, 17e eeuw, om de boezem. Voorts een 17e eeuwse bedstede. Balkenzolders met sleutelstukken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33381
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve "Boekestein". Boerderij met rechts opkamer. Twee vensters met houten kruiskozijnen. Stenen karnmolen. Inwendig een schouw met natuurstenen, gotische wangstukken en houten hoofdgestel, om de boez .. in Schipluiden

De Korpershoek

Gaagweg 1
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Molen "De Korpershoek". Aan de Vlaardingervaart ten z.w. van het dorp in de buurtschap Oostgaag een korenmolen op stenen onderbouw, het hout..

IJzeren trambrug

Over Vlaardingse Vaart
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding IJzeren TRAMBRUG over de Vlaardingervaart, van het type vakwerk boogbrug met trekband, door Werkspoor Amsterdam gebouwd in 1912 t..

Zuilvormige gasoliepomp ten behoeve van de scheepvaart over de Gaag

Dorpsstraat 27
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Zuilvormige GASOLIEPOMP ten behoeve van de scheepvaart over de Gaag, omstreeks 1930 vervaardigd door de N.V. Riel en De Graaf Den..

Pand. Puntgevel, met vlechtingen, geprofileerde zijdekplaten, toppilaster op maskerconsole. Sieranker

Dorpsstraat 18
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Pand uit de 17e eeuw. Puntgevel, met vlechtingen, geprofileerde zijdekplaten, toppilaster op maskerconsole. Sieranker.

Rechts een pand met puntgevel waarin een zoldervenster met ontlastingsboog. Links een pand met puntgevel, versierd met vlechtingen en geblokte ontlast ..

Dorpsstraat 11
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Rechts een 17e eeuws pand met puntgevel waarin een zoldervenster met ontlastingsboog. Links een 17e eeuws pand met puntgevel, versierd met v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)