Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudig begin 20e-eeuws boerderij-complex bestaande uit boerderij, bakhuis en schuur, gelegen op en behorend tot landgoed 't Reelaer in Raalte

Boerderij

't Reelaer 23
8102PX Raalte
Overijssel

Bouwjaar: begin 20e eeuw


Beschrijving van Eenvoudig begin 20e-eeuws boerderij-complex bestaande uit boerderij, bakhuis en schuur, gelegen op en behorend tot landgoed 't Reelaer

Eenvoudig begin 20e-eeuws BOERDERIJ-COMPLEX bestaande uit boerderij, bakhuis en schuur, gelegen op en behorend tot landgoed 't Relaer. Boerderij van het middenlangsdeeltype, die wordt gedekt door een oorspronkelijk geheel rieten wolfdak, voorzien van schoorsteen met bord en met windveren langs de geveltoppen; staafankers. De voorgevel is symmetrisch ingedeeld door twee lichtgetoogde 10-ruits en twee dito 9-ruitsschuifvensters met luiken in de Rengers-kleuren; boven de vensters 1-steens strekken; halfrond keldervenster met gietijzeren tracering. In de zij- en achtergevels verschillendsoortige deur- en vensteropeningen, waaronder eenzelfde keldervenster en twee lichtgetoogde 9-ruitsschuifvensters. Op het erf zijn verder gelegen:Bakhuisje onder pannengedekt zadeldak met windveren en topschoorsteen. Getoogde vensters met gietijzeren 6-ruits indelingKleine schuur onder rietgedekt schilddak en voorzien van verschillende deur- en vensteropeningen. Boerderij-complex van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 333592
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudig begin 20e-eeuws boerderij-complex bestaande uit boerderij, bakhuis en schuur, gelegen op en behorend tot landgoed 't Reelaer in Raalte

Krukhuisboerderij behorend bij landgoed 't Reelaer

't Reelaer 15
Raalte
Inleiding KRUKHUISBOERDERIJ behorend bij landgoed 't Reelaer. De boerderij is rond 1920 gebouwd en ligt ten zuidoosten van het kasteel aan ..

Eenvoudig boerderijtje op het landgoed van 't Reelaer

Heinoseweg 8
Raalte
Eenvoudig boerderijtje op het landgoed van 't Relaer. Afgewolfd rieten zadeldak; schuifvensters met roedenverdeling, met luiken behangen. Vi..

Het Reelaer

't Reelaer 1
Raalte
Op landgoed Het Relaer gelegen LANDHUIS van dezelfde naam, gebouwd 1911-1913 door architect H. Meyerink uit Zwolle. Geheel onderkelderd dri..

Koetshuis annex dienstwoning

't Reelaer 5
Raalte
Inleiding KOETSHUIS ANNEX DIENSTWONING behorend bij landhuis 't Reelaer (monumentnummer 333387), gelegen op het gelijknamige landgoed. 't R..

Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak

't Reelaer 9
Raalte
Boerderij onder afgewolfd rieten zadeldak. Achtergevel met segmentboogvormige deeldeuren, in jaartalsteen gedateerd 1820. Het woongedeelte h..

Kaart & Routeplanner

Route naar Eenvoudig begin 20e-eeuws boerderij-complex bestaande uit boerderij, bakhuis en schuur, gelegen op en behorend tot landgoed 't Reelaer in Raalte

Foto's (1)