Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Nieuwstraat 32
5211NL 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

Vermoedelijk 18e-eeuws pand met verdieping onder L-vormig, met blauwe Hollandse pannen gedekt schilddak aan de achterzijde tegen topgevel. Gepleisterde, 6 vensterassen brede voorgevel (XIXc) met hardstenen plint, cordonlijst, deur met getoogd bovenlicht en getoogde vensters met T-ramen, alle met geprofileerde omlijsting en kuifstuk, en afgesloten door kroonlijst met gesneden fries, met acanthusbladen en goot op klossen. Fraai gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 333525
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

gebouw

Nieuwstraat 34
's Hertogenbosch
Aan 13e eeuwse waterpoort grenzend, over de Dieze gebouwd, reeds vanaf de middeleeuwen tot het Groot-Ziekengasthuis behorend pand (XV B) met..

gebouw

Nieuwstraat 34
's Hertogenbosch
Inleiding. Het ZIEKENHUIS met zusterKLOOSTER en KAPEL is gelegen aan de westelijke zijde van het terrein van het Groot Ziekengasthuis. Vana..

Complex GZG

Nieuwstraat 34
's Hertogenbosch
Inleiding. Het bij het Groot Ziekengasthuis behorende MariaPAVILJOEN, dat bestemd was voor patiƫnten met besmettelijke ziekten is gelegen ..

Complex GZG

Nieuwstraat 34
's Hertogenbosch
Inleiding. Het ziekenPAVILJOEN, behorend bij het complex van het Groot Ziekengasthuis bevindt zich in het centrum van het ziekenhuisterrein..

Complex GZG

Nieuwstraat 34
's Hertogenbosch
Inleiding. Het LIJKENHUIS annex ROUWKAPEL behorend bij het Groot Ziekengasthuis is direct ten westen van het ziekenhuis annex klooster (Com..

Kaart & Routeplanner

Route naar woonhuis in 's Hertogenbosch

Foto's (1)