Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Hooge Steenweg 20
5211JP 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

In oorsprong vermoedelijk 16e-eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping en verdiep onder met blauwe Hollandse pannen (en golfplaten) gedekte zadeldaken, (kappen van voor- en achterhuis liggen niet geheel in elkaars verlengde) tegen de gepleisterde trapgevel (achter) en met wolfeind boven de in schoon metselwerk opgetrokken en door kroonlijst met consoles en lijstwerk afgesloten voorgevel. De voorgevel heeft een vroeg 20e-eeuwse winkelpui, drie 6-ruits schuiframen op de verdieping en drie 4-ruits schuiframen op zolderhoogte. Ten dele gepleisterde zijgevel met forse staafankers. In de achtergevel deur met bovenlicht en 6-ruits schuiframen. Inwendig: kelder met tongewelf; moer- en kinderbinten balklaag; kap met eiken dekbalkjukken. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 333515
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

gebouw

Hooge Steenweg 15
's Hertogenbosch
Inleiding. Het THEATER met BOVENWONING, is gelegen aan de oostelijke zijde van de Hooge Steenweg in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Het..

Huis met in de 19e eeuw nieuw beklampte trapgevel met natuurstenen banden, blokken en vleugelstukken

Hooge Steenweg 32
's Hertogenbosch
Huis met in de 19e eeuw nieuw beklampte trapgevel (1638 blijkens jaartal in top) met natuurstenen banden, blokken en vleugelstukken. Segment..

woonhuis

Hooge Steenweg 9
's Hertogenbosch
In oorsprong een, vermoedelijk 15e-eeuws PAND - voorhuis met vast achterhuis - met twee verdiepingen onder met blauwe pannen gedekt zadeldak..

Huis van eenvoudige gevel uit 1779 blijkens steen

Karrenstraat 9
's Hertogenbosch
Huis van eenvoudige gevel uit 1779 blijkens steen; gesneden kroonlijst met consoles. Benedenpartij geheel gewijzigd. In oorsprong XVIe eeuws..

Huis met trapgevel

Visstraat 6
's Hertogenbosch
Huis met trapgevel. Eerste en tweede verdieping door lijsten van elkaar gescheiden en ieder met toscaanse pilasters. Gebogen topfronton met ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)