woonhuis in 's Hertogenbosch

Hooge Steenweg 9
5211JN 's Hertogenbosch

Beschrijving van woonhuis

In oorsprong een, vermoedelijk 15e-eeuws PAND - voorhuis met vast achterhuis - met twee verdiepingen onder met blauwe pannen gedekt zadeldak tegen topgevel (achter) en met schild (voor) het iets lagere achterhuis onder met oude Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen gepleisterde puntgevel; onder het voorhuis grote kelder met ton- en insteekgewelven; onder het achterhuis kelder overzolderd door zware enkelvoudige balklaag met muurstijlen en korbelen. De voorgevel van het noordelijk gedeelte (nummer 9) is een laat 19e-eeuwse, in gele en rode baksteen opgetrokken lijstgevel met gemoderniseerde winkelpui, cordonlijsten en per verdieping twee getoogde vensters met rechtgesloten schuiframen. De voorgevel van het zuidelijk gedeelte (nummer 11) is een midden 19e-eeuwse, gepleisterde lijstgevel met moderne winkelpui, cordonlijsten en per verdieping drie rechtgesloten vensters met schuiframen en stucwerkomlijsting met kuif. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)