Meer dan 63.000 rijksmonumenten


woonhuis in 's Hertogenbosch

Woonhuis

Hooge Steenweg 9
5211JN 's Hertogenbosch
Noord Brabant


Beschrijving van woonhuis

In oorsprong een, vermoedelijk 15e-eeuws PAND - voorhuis met vast achterhuis - met twee verdiepingen onder met blauwe pannen gedekt zadeldak tegen topgevel (achter) en met schild (voor) het iets lagere achterhuis onder met oude Hollandse pannen gedekt zadeldak tegen gepleisterde puntgevel; onder het voorhuis grote kelder met ton- en insteekgewelven; onder het achterhuis kelder overzolderd door zware enkelvoudige balklaag met muurstijlen en korbelen. De voorgevel van het noordelijk gedeelte (nummer 9) is een laat 19e-eeuwse, in gele en rode baksteen opgetrokken lijstgevel met gemoderniseerde winkelpui, cordonlijsten en per verdieping twee getoogde vensters met rechtgesloten schuiframen. De voorgevel van het zuidelijk gedeelte (nummer 11) is een midden 19e-eeuwse, gepleisterde lijstgevel met moderne winkelpui, cordonlijsten en per verdieping drie rechtgesloten vensters met schuiframen en stucwerkomlijsting met kuif. Gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 333507
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van woonhuis in 's Hertogenbosch

gebouw

Hooge Steenweg 15
's Hertogenbosch
Inleiding. Het THEATER met BOVENWONING, is gelegen aan de oostelijke zijde van de Hooge Steenweg in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Het..

woonhuis

Hooge Steenweg 20
's Hertogenbosch
In oorsprong vermoedelijk 16e-eeuws pand - voorhuis met vast achterhuis - met verdieping en verdiep onder met blauwe Hollandse pannen (en go..

overig

Pensmarkt 36
's Hertogenbosch
Bescherming betreft: Onder nr 36 kelders met ribloze kruisgewelven, rustende op natuurstenen zuilen met platte vierkante dekstukken en op kr..

Huis van eenvoudige gevel uit 1779 blijkens steen

Karrenstraat 9
's Hertogenbosch
Huis van eenvoudige gevel uit 1779 blijkens steen; gesneden kroonlijst met consoles. Benedenpartij geheel gewijzigd. In oorsprong XVIe eeuws..

Huis met in de 19e eeuw nieuw beklampte trapgevel met natuurstenen banden, blokken en vleugelstukken

Hooge Steenweg 32
's Hertogenbosch
Huis met in de 19e eeuw nieuw beklampte trapgevel (1638 blijkens jaartal in top) met natuurstenen banden, blokken en vleugelstukken. Segment..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)