Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige rentmeesterswoning, thans pastorie, met vensters in Naamse steen. Dakkapel later. In de pastorie eikehouten beeld (plm 1600) van Anna ten drieën In her raam boven de deur grafelijk wapen m .. in Amstenrade

Woonhuis

Kloosterberg 1
6436CV Amstenrade (gemeente Schinnen)
Limburg

Bouwjaar: laatste kwart 19e eeuw 1875 laatste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Voormalige rentmeesterswoning, thans pastorie, met vensters in Naamse steen. Dakkapel later. In de pastorie eikehouten beeld (plm 1600) van Anna ten drieën In her raam boven de deur grafelijk wapen m ..

V. m. rentmeesterswoning, thans pastorie, XVIII D, met vensters in Naamse steen. Dakkapel later. In de pastorie eikehouten beeld (plm 1600) van Anna ten drieën In her raam boven de deur grafelijk wapen met opschrift. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33339
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige rentmeesterswoning, thans pastorie, met vensters in Naamse steen. Dakkapel later. In de pastorie eikehouten beeld (plm 1600) van Anna ten drieën In her raam boven de deur grafelijk wapen m .. in Amstenrade

Kasteel Amstenrade: rentmeesterswoning aan kemkensweg

Hagendoornweg 17 (bij)
Amstenrade (Gemeente Schinnen)
RENTMEESTERSWONING AAN KEMKENSWEG. Rode bakstenen deels onderkelderde rentmeesterswoning uit de eerste kwart van de 19e eeuw op rechthoekige..

Kasteel Amstenrade: bakstenen muur ten noordoosten en noorden van de poort naar de moestuin

Hagendoornweg 13 (bij)
Amstenrade (Gemeente Schinnen)
BAKSTENEN MUUR TEN NOORDOOSTEN EN NOORDEN VAN DE POORT NAAR DE MOESTUIN. Rode bakstenen door een ezelsrug bekroonde muur uit de eerste kwart..

Woonhuis haaks op het perceel Aan de Kerk 1. Gerestaureerd en gewit

Hagendorenweg 2
Amstenrade (Gemeente Schinnen)
Woonhuis haaks op het perceel Aan de Kerk 1, XIX A. Gerestaureerd en gewit.

Kasteel Amstenrade: muur tussen moestuin en park

Hagendoornweg 10 (bij)
Amstenrade (Gemeente Schinnen)
MUUR TUSSEN MOESTUIN EN PARK. Rode bakstenen deels met ezelsrug bekroonde muur tussen moestuin en park. Aan de zuidzijde reikt de muur tot d..

Kasteel Amstenrade: poort

Hagendoornweg 16 (bij)
Amstenrade (Gemeente Schinnen)
POORT. Rechthoekige rode bakstenen poort uit ca. 1815 met centraal gelegen segmentboog-vormige doorgang en met rechte dubbele houten poortde..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)