Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve "Vrijlust", goed bewaarde boerderij in Schiedam

Boerderij

Woudweg 24
3123KB Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Hoeve "Vrijlust", goed bewaarde boerderij

Hoeve "Vrijlust". Goed bewaarde boerderij (XVII), waarvan het woonhuis links een afgeknotte puntgevel en rechts een langwerpig gedeelte, waarin een opkamer. De vensters van de opkamer en de bovenvensters in de puntgevel hebben geblokte ontlastingsbogen; de laatste twee hebben bovendien hun oude kruiskozijnen bewaard. Overigens zesdelige schuiframen. Bij een onlangs uitgevoerde herstelling werden kruiskozijnen vernieuwd, terwijl de bijbehorende oude luiken met gehengen verdwenen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33290
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve "Vrijlust", goed bewaarde boerderij in Schiedam

Boerderij van het dwarshuistype in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, behorend bij een complex waartoe ook twee hooibergen, het toegangshek, een wag ..

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding BOERDERIJ van het dwarshuistype in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, behorend bij een complex waartoe ook twee hooibergen, het..

Houten hek dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Houten HEK uit omstreeks 1900 dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. Omschrijving Toega..

Wagenschuur

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding WAGENSCHUUR omstreeks 1900 in de Ambachtelijk Traditionele stijl gebouwd, behorende bij het complex van de boerderij Oostveensewe..

Kleine hooiberg

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Kleine HOOIBERG omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant behorende bij het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. De hooi..

Hooiberg

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding HOOIBERG omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant behorende bij het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. De hooiberg be..

Kaart & Routeplanner


Foto's (16)

Alle 16 foto's weergeven