Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis met gepleisterde lijstgevel in Lod. XVI-trant in Schiedam

Woonhuis

Tuinlaan 50
3111AW Schiedam
Zuid Holland


Beschrijving van Herenhuis met gepleisterde lijstgevel in Lod. XVI-trant

HERENHUIS met gepleisterde lijstgevel in Lod. XVI-trant. Hardstenen plint en vensterdorpels, middenrisaliet met deuromlijsting, versierd met gesneden consoles onder het hoofdgestel. Ook het bovenvenster draagt een hoofdgestel met gesneden consoles. Gesneden deurkalf. De risaliet wordt bekroond door een fronton met Lod. XVI-festoenen rond een oeil-de-boeuf. Hardstenen stoep met smeedijzeren hek en versierde stoeppalen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33283
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis met gepleisterde lijstgevel in Lod. XVI-trant in Schiedam

Herenhuis met lijstgevel, bestaande uit een terugliggend gedeelte en twee hoekrisalieten, waarin natuurstenen deuromlijstingen

Tuinlaan 52
Schiedam
HERENHUIS (midden XIX) met lijstgevel, bestaande uit een terugliggend gedeelte en twee hoekrisalieten, waarin natuurstenen deuromlijstingen.

Herenhuis van parterre en verdieping onder dwars zadeldak

Tuinlaan 46
Schiedam
Herenhuis (XIXb) van parterre en verdieping onder dwars zadeldak. Driezijdig vooruitspringende risaliet; links ingangspartij met authentieke..

Monumentaal herenhuis van vijf vensterassen en met dwars schilddak

Tuinlaan 58
Schiedam
Monumentaal HERENHUIS van vijf vensterassen en met dwars schilddak. Bakstenen Lodewijk XVI-lijstgevel met brede middenrisaliet, bekroond doo..

Herenhuis van parterre en verdieping: vijf vensterassen. Hardstenen plint en vensterdorpels; eenvoudige deuromlijsting met consoles onder het hoofdges ..

Lange Nieuwstraat 57
Schiedam
Herenhuis (ca. 1860) van parterre en verdieping: vijf vensterassen. Hardstenen plint en vensterdorpels; eenvoudige deuromlijsting met consol..

Herenhuis van parterre en verdieping, breedte drie vensterassen. Kroonlijst met verdiepte velden; eenvoudige deuromlijsting met pilasters en hoofdgest ..

Lange Nieuwstraat 53
Schiedam
Herenhuis (ca. 1860) van parterre en verdieping, breedte drie vensterassen. Kroonlijst met verdiepte velden; eenvoudige deuromlijsting met p..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)