Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis van parterre en verdieping onder dwars zadeldak in Schiedam

Woonhuis

Tuinlaan 46
3111AV Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw 1825 tweede kwart 19e eeuw


Beschrijving van Herenhuis van parterre en verdieping onder dwars zadeldak

Herenhuis (XIXb) van parterre en verdieping onder dwars zadeldak. Driezijdig vooruitspringende risaliet; links ingangspartij met authentieke deur, gesneden bovenlicht, kalf en rijk behandelde consoles, die het hoofdgestel dragen. Hardstenen plint en vensterdorpels. Alle vensters hebben de oorspronkelijke, getoogde raamomlijstingen met gesneden zwikvullingen. Langs de Makkerstraat een gepleisterde achtervleugel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33282
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis van parterre en verdieping onder dwars zadeldak in Schiedam

Herenhuis met gepleisterde lijstgevel in Lod. XVI-trant

Tuinlaan 50
Schiedam
HERENHUIS met gepleisterde lijstgevel in Lod. XVI-trant. Hardstenen plint en vensterdorpels, middenrisaliet met deuromlijsting, versierd met..

Herenhuis met lijstgevel, bestaande uit een terugliggend gedeelte en twee hoekrisalieten, waarin natuurstenen deuromlijstingen

Tuinlaan 52
Schiedam
HERENHUIS (midden XIX) met lijstgevel, bestaande uit een terugliggend gedeelte en twee hoekrisalieten, waarin natuurstenen deuromlijstingen.

Monumentaal herenhuis in de Lodewijk XVI trant van Giuduci

Tuinlaan 24
Schiedam
Monumentaal herenhuis in de Lodewijk XVI trant van Giuduci, gebouwd in het begin van de 19e eeuw. Geheel met zandsteen beklede lijstgevel me..

Herenhuis van parterre en verdieping: vijf vensterassen. Hardstenen plint en vensterdorpels; eenvoudige deuromlijsting met consoles onder het hoofdges ..

Lange Nieuwstraat 57
Schiedam
Herenhuis (ca. 1860) van parterre en verdieping: vijf vensterassen. Hardstenen plint en vensterdorpels; eenvoudige deuromlijsting met consol..

Herenhuis van parterre en verdieping, breedte drie vensterassen. Kroonlijst met verdiepte velden; eenvoudige deuromlijsting met pilasters en hoofdgest ..

Lange Nieuwstraat 53
Schiedam
Herenhuis (ca. 1860) van parterre en verdieping, breedte drie vensterassen. Kroonlijst met verdiepte velden; eenvoudige deuromlijsting met p..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)