Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monumentaal herenhuis in de Lodewijk XVI trant van Giuduci in Schiedam

Woonhuis

Tuinlaan 24
3111AT Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: begin 19e eeuw 1800 begin 19e eeuw


Beschrijving van Monumentaal herenhuis in de Lodewijk XVI trant van Giuduci

Monumentaal herenhuis in de Lodewijk XVI trant van Giuduci, gebouwd in het begin van de 19e eeuw. Geheel met zandsteen beklede lijstgevel met gebosseerde hoekdammen, kroonlijst met modillons en middenrisaliet, waarin de ingang. De ingangspartij heeft een gebosseerde omlijsting, een authentieke gesneden deur, waarboven bovenlicht en hoofdgestel met rijk gebeeldhouwde consoles. Ook het bovenvenster wordt bekroond door een hoofdgestel op gebeeldhouwde consoles. Stoephek met hardstenen palen. Inwendig gebeeldhouwde trap, binnenbetimmering en stucplafonds. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33281
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Monumentaal herenhuis in de Lodewijk XVI trant van Giuduci in Schiedam

Herenhuis met lijstgevel en eenvoudige deuromlijsting met hoofdgestel

Tuinlaan 20A
Schiedam
Herenhuis (midden XIX) met lijstgevel en eenvoudige deuromlijsting met hoofdgestel.

Herenhuis met lijstgevel en eenvoudige deuromlijsting met hoofdgestel. Hardstenen stoeppalen met smeedijzeren hekjes voor de deur

Tuinlaan 20
Schiedam
Herenhuis (midden XIX) met lijstgevel en eenvoudige deuromlijsting met hoofdgestel. Hardstenen stoeppalen met smeedijzeren hekjes voor de de..

Herenhuis van parterre en verdieping ter breedte van vijf vensterassen. Deuromlijsting met hoofdgestel, authentieke dubbele deur en rijk gesneden bove ..

Tuinlaan 12
Schiedam
Herenhuis (XIXa) van parterre en verdieping ter breedte van vijf vensterassen. Deuromlijsting met hoofdgestel, authentieke dubbele deur en r..

Herenhuis van parterre en verdieping met dwars zadeldak tussen puntgevels

Lange Nieuwstraat 51
Schiedam
HERENHUIS (ca. 1860) van parterre en verdieping met dwars zadeldak tussen puntgevels. Lijstgevel van vijf vensterassen; dubbele deur uit de ..

Herenhuis van parterre en verdieping onder dwars zadeldak

Tuinlaan 46
Schiedam
Herenhuis (XIXb) van parterre en verdieping onder dwars zadeldak. Driezijdig vooruitspringende risaliet; links ingangspartij met authentieke..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)