Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand op enigszins onregelmatig rechthoekige plattegrond, bestaande uit begane-grond en drie verdiepingen, verlicht door kleine getoogde vensters in Schiedam

Gebouw

Noordvest 61
3111PE Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: vroeg 19e eeuw


Beschrijving van Pand op enigszins onregelmatig rechthoekige plattegrond, bestaande uit begane-grond en drie verdiepingen, verlicht door kleine getoogde vensters

Vroeg 19e eeuws pand op enigszins onregelmatig rechthoekige plattegrond, bestaande uit begane-grond en drie verdiepingen, verlicht door kleine getoogde vensters. Deze bakstenen gevels worden door een houten kroonlijst afgesloten. Aan de n.anna-zusterstraat een getoogde POORT op hardstenen penanten. Inwendig goed bewaarde houtconstructies (standvinken met grenehouten korbelen en eikehouten sleutelstukken). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33265
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand op enigszins onregelmatig rechthoekige plattegrond, bestaande uit begane-grond en drie verdiepingen, verlicht door kleine getoogde vensters in Schiedam

Molen De Noord

Noordvest 38
Schiedam
"De Noordmolen". Monumentale, bakstenen stellingmolen met zeer hoge, conische romp. Aan de oostzijde een gevelsteen met opschrift en jaartal..

De Hoop. Voormalige branderij aan het Noordvest

Noordvestsingel 87
Schiedam
Inleiding Voormalige BRANDERIJ "De Hoop" gebouwd circa 1874 in Eclectische stijl. De branderij is gesitueerd aan de in 1350 gegraven Noordv..

Mathenesse. Voormalige branderij aan het Noordvest

Noordvestsingel 85
Schiedam
Inleiding Voormalige BRANDERIJ "Mathenesse" gebouwd in 1874 in Eclectische stijl en identiek aan het pand Noordvestsingel 83. De branderij ..

Nooitgedacht. Voormalige branderij aan het Noordvest

Noordvestsingel 89
Schiedam
Inleiding Voormalige BRANDERIJ "Nooitgedacht" gebouwd in 1874 in Eclectische stijl. De branderij is gesitueerd aan de in 1350 gegraven Noor..

Zeerust. Voormalige branderij aan het Noordvest

Noordvestsingel 81
Schiedam
Inleiding Voormalige BRANDERIJ "Zeerust" gebouwd in 1874 in Eclectische stijl en identiek aan het buurpand Noordvestsingel 79. De branderij..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)