Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met eenvoudige tuitgevel. Hardstenen vensterdorpels, negen- en zesruitsschuiframen in Schiedam

Woonhuis

Nieuwe Sluisstraat 8
3111PJ Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste helft 18e eeuw 1750 laatste helft 18e eeuw


Beschrijving van Pand met eenvoudige tuitgevel. Hardstenen vensterdorpels, negen- en zesruitsschuiframen

Pand met eenvoudige tuitgevel (XVIII B). Hardstenen vensterdorpels, negen- en zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33263
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met eenvoudige tuitgevel. Hardstenen vensterdorpels, negen- en zesruitsschuiframen in Schiedam

Pand van parterre en verdieping met later mansardedak. Vensters met hardstenen dorpels en twaalfruitsschuiframen. Geprofileerde gootlijst op consoles

Nieuwe Sluisstraat 10
Schiedam
Pand (XVIII) van parterre en verdieping met later mansardedak. Vensters met hardstenen dorpels en twaalfruitsschuiframen. Geprofileerde goot..

Dwarshuis van parterre en twee verdiepingen onder zadeldak. Gootlijst op gesneden Lodewijk XIV-consoles. Hardstenen vensterdorpels. Breedte vier venst ..

Nieuwe Sluisstraat 6A
Schiedam
Dwarshuis (XVIII) van parterre en twee verdiepingen onder zadeldak. Gootlijst op gesneden Lodewijk XIV-consoles. Hardstenen vensterdorpels. ..

Pand met verdieping en met pannen gedekt schilddak

Nieuwe Sluisstraat 7B
Schiedam
Pand uit de 17e of 18e eeuw met verdieping en met pannen gedekt schilddak. In de tweede helft van de 19e eeuw gepleisterd en van nieuwe vens..

Hoekpand Breede Marktsteeg met parterre en twee verdiepingen. Schilddak. Aan de Marktzijde een kroonlijst. De verdiepingsvensters hebben zesruitsschui ..

Grote Markt 17
Schiedam
Hoekpand Breede Marktsteeg (XVIII ?) met parterre en twee verdiepingen. Schilddak. Aan de Marktzijde een kroonlijst. De verdiepingsvensters ..

Hoekpand Nieuwe Sluisstraat met in midden 19e-eeuwse afgeronde hoek

Korte Dam 10
Schiedam
In oorsprong 18e eeuws hoekpand Nieuwe Sluisstraat met in midden XIX afgeronde hoek. Parterre met twee verdiepingen, omlopende kroonlijst. D..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)