Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuis van parterre en twee verdiepingen onder zadeldak. Gootlijst op gesneden Lodewijk XIV-consoles. Hardstenen vensterdorpels. Breedte vier vensterassen in Schiedam

Woonhuis

Nieuwe Sluisstraat 6 A
3111PJ Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Dwarshuis van parterre en twee verdiepingen onder zadeldak. Gootlijst op gesneden Lodewijk XIV-consoles. Hardstenen vensterdorpels. Breedte vier vensterassen

Dwarshuis (XVIII) van parterre en twee verdiepingen onder zadeldak. Gootlijst op gesneden Lodewijk XIV-consoles. Hardstenen vensterdorpels. Breedte vier vensterassen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33262
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuis van parterre en twee verdiepingen onder zadeldak. Gootlijst op gesneden Lodewijk XIV-consoles. Hardstenen vensterdorpels. Breedte vier vensterassen in Schiedam

Pand met eenvoudige tuitgevel. Hardstenen vensterdorpels, negen- en zesruitsschuiframen

Nieuwe Sluisstraat 8
Schiedam
Pand met eenvoudige tuitgevel (XVIII B). Hardstenen vensterdorpels, negen- en zesruitsschuiframen.

Pand van parterre en verdieping met later mansardedak. Vensters met hardstenen dorpels en twaalfruitsschuiframen. Geprofileerde gootlijst op consoles

Nieuwe Sluisstraat 10
Schiedam
Pand (XVIII) van parterre en verdieping met later mansardedak. Vensters met hardstenen dorpels en twaalfruitsschuiframen. Geprofileerde goot..

Hoekpand Nieuwe Sluisstraat met in midden 19e-eeuwse afgeronde hoek

Korte Dam 10
Schiedam
In oorsprong 18e eeuws hoekpand Nieuwe Sluisstraat met in midden XIX afgeronde hoek. Parterre met twee verdiepingen, omlopende kroonlijst. D..

Pand met verdieping en met pannen gedekt schilddak

Nieuwe Sluisstraat 7B
Schiedam
Pand uit de 17e of 18e eeuw met verdieping en met pannen gedekt schilddak. In de tweede helft van de 19e eeuw gepleisterd en van nieuwe vens..

Hoekpand Breede Marktsteeg met parterre en twee verdiepingen. Schilddak. Aan de Marktzijde een kroonlijst. De verdiepingsvensters hebben zesruitsschui ..

Grote Markt 17
Schiedam
Hoekpand Breede Marktsteeg (XVIII ?) met parterre en twee verdiepingen. Schilddak. Aan de Marktzijde een kroonlijst. De verdiepingsvensters ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)