Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met eenvoudige lijstgevel. Deur met gesneden kalf; vensters met acht-, zes- en vierruitsschuiframen in Schiedam

Woonhuis

Nieuwstraat 28
3111JP Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Pand met eenvoudige lijstgevel. Deur met gesneden kalf; vensters met acht-, zes- en vierruitsschuiframen

Pand met eenvoudige lijstgevel (XIX A). Deur met gesneden kalf; vensters met acht-, zes- en vierruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33257
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met eenvoudige lijstgevel. Deur met gesneden kalf; vensters met acht-, zes- en vierruitsschuiframen in Schiedam

Deftig patriciershuis van parterre en twee verdiepingen ter breedte van zes vensterassen

Nieuwstraat 26
Schiedam
Deftig patriciershuis (XVIIId) van parterre en twee verdiepingen ter breedte van zes vensterassen. In de derde vensteras van links deuromlij..

Eenvoudig pand op de hoek van het Bagijnhof

Oude Kerkhof 5
Schiedam
Eenvoudig pand (XIXb) op de hoek van het Bagijnhof. Parterre en verdieping met zadeldak tussen puntgevels evenwijdig aan de straat. Twee dak..

Herenhuis van parterre en twee verdiepingen, ter breedte van vijf vensterassen

Nieuwstraat 12
Schiedam
HERENHUIS (XIXa) van parterre en twee verdiepingen, ter breedte van vijf vensterassen. De deuromlijsting heeft een rijke uitmonstering van g..

Hoekpand Oude Kerkhof. Pand ter breedte van drie vensterassen, parterre en twee verdiepingen. Zadeldak tussen puntgevels. Deur met in het bovenlicht e ..

Nieuwstraat 30
Schiedam
Hoekpand Oude Kerkhof (XIXa). Pand ter breedte van drie vensterassen, parterre en twee verdiepingen. Zadeldak tussen puntgevels. Deur met in..

Patriciershuis

Lange Haven 65
Schiedam
Monumentaal PATRICIERSHUIS, gebouwd in 1803-1804 voor de fabrikant C. Nolet naar ontwerp van C.J.P. Giudici. Bakstenen lijstgevel met natuur..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)