Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Breed koopmanshuis van parterre en verdieping met brede middenrisaliet, waarin hardstenen poortomlijsting met gebeeldhouwd opschrift "Noord-Holland" en jaartal in Schiedam

Woonhuis

Lange Nieuwstraat 59 C
3111AE Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1855


Beschrijving van Breed koopmanshuis van parterre en verdieping met brede middenrisaliet, waarin hardstenen poortomlijsting met gebeeldhouwd opschrift "Noord-Holland" en jaartal

Breed koopmanshuis van parterre en verdieping met brede middenrisaliet, waarin hardstenen poortomlijsting met gebeeldhouwd opschrift "Noord-Holland" en jaartal 1855. Hardstenen plint, vensterdorpels en waterlijst, houten kroonlijst. In de vensters ramen uit de bouwtijd. Zadeldak tussen puntgevels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33247
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Breed koopmanshuis van parterre en verdieping met brede middenrisaliet, waarin hardstenen poortomlijsting met gebeeldhouwd opschrift "Noord-Holland" en jaartal in Schiedam

Herenhuis van parterre en verdieping: vijf vensterassen. Hardstenen plint en vensterdorpels; eenvoudige deuromlijsting met consoles onder het hoofdges ..

Lange Nieuwstraat 57
Schiedam
Herenhuis (ca. 1860) van parterre en verdieping: vijf vensterassen. Hardstenen plint en vensterdorpels; eenvoudige deuromlijsting met consol..

Politiebureau

Lange Nieuwstraat 55
Schiedam
Politiebureau. Deftig herenhuis (ca. 1860) met verdieping, breedte vijf vensterassen. Hardstenen plint, vensterdorpels en waterlijst onder d..

Herenhuis van parterre en verdieping, breedte drie vensterassen. Kroonlijst met verdiepte velden; eenvoudige deuromlijsting met pilasters en hoofdgest ..

Lange Nieuwstraat 53
Schiedam
Herenhuis (ca. 1860) van parterre en verdieping, breedte drie vensterassen. Kroonlijst met verdiepte velden; eenvoudige deuromlijsting met p..

Herenhuis van parterre en verdieping met dwars zadeldak tussen puntgevels

Lange Nieuwstraat 51
Schiedam
HERENHUIS (ca. 1860) van parterre en verdieping met dwars zadeldak tussen puntgevels. Lijstgevel van vijf vensterassen; dubbele deur uit de ..

Koopmanshuis met sobere empire lijstgevel

Lange Nieuwstraat 101
Schiedam
Monumentaal KOOPMANSHUIS (midden XIX) met sobere empire lijstgevel. In natuursteen gebosseerde parterre, waarin links deuromlijsting met pil..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)