Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis van parterre en verdieping, breedte drie vensterassen. Kroonlijst met verdiepte velden; eenvoudige deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel; hardstenen plint en vensterdorpels in Schiedam

Woonhuis

Lange Nieuwstraat 53
3111AD Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1860 1860 ca. 1860


Beschrijving van Herenhuis van parterre en verdieping, breedte drie vensterassen. Kroonlijst met verdiepte velden; eenvoudige deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel; hardstenen plint en vensterdorpels

Herenhuis (ca. 1860) van parterre en verdieping, breedte drie vensterassen. Kroonlijst met verdiepte velden; eenvoudige deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel; hardstenen plint en vensterdorpels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33244
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis van parterre en verdieping, breedte drie vensterassen. Kroonlijst met verdiepte velden; eenvoudige deuromlijsting met pilasters en hoofdgestel; hardstenen plint en vensterdorpels in Schiedam

Politiebureau

Lange Nieuwstraat 55
Schiedam
Politiebureau. Deftig herenhuis (ca. 1860) met verdieping, breedte vijf vensterassen. Hardstenen plint, vensterdorpels en waterlijst onder d..

Herenhuis van parterre en verdieping: vijf vensterassen. Hardstenen plint en vensterdorpels; eenvoudige deuromlijsting met consoles onder het hoofdges ..

Lange Nieuwstraat 57
Schiedam
Herenhuis (ca. 1860) van parterre en verdieping: vijf vensterassen. Hardstenen plint en vensterdorpels; eenvoudige deuromlijsting met consol..

Breed koopmanshuis van parterre en verdieping met brede middenrisaliet, waarin hardstenen poortomlijsting met gebeeldhouwd opschrift "Noord-Holland" e ..

Lange Nieuwstraat 59C
Schiedam
Breed koopmanshuis van parterre en verdieping met brede middenrisaliet, waarin hardstenen poortomlijsting met gebeeldhouwd opschrift "Noord-..

Herenhuis van parterre en verdieping met dwars zadeldak tussen puntgevels

Lange Nieuwstraat 51
Schiedam
HERENHUIS (ca. 1860) van parterre en verdieping met dwars zadeldak tussen puntgevels. Lijstgevel van vijf vensterassen; dubbele deur uit de ..

Monumentaal herenhuis in de Lodewijk XVI trant van Giuduci

Tuinlaan 24
Schiedam
Monumentaal herenhuis in de Lodewijk XVI trant van Giuduci, gebouwd in het begin van de 19e eeuw. Geheel met zandsteen beklede lijstgevel me..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)