Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met eenvoudige lijstgevel. De vensters hebben hardstenen dorpels en ook de plint is van hardsteen. In de verdieping twaalfruits-, in de bovenverdieping zesruitsschuiframen in Schiedam

Woonhuis

Lange Haven 108
3111CJ Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Pand met eenvoudige lijstgevel. De vensters hebben hardstenen dorpels en ook de plint is van hardsteen. In de verdieping twaalfruits-, in de bovenverdieping zesruitsschuiframen

PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX A). De vensters hebben hardstenen dorpels en ook de plint is van hardsteen. In de verdieping twaalfruits-, in de bovenverdieping zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33232
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met eenvoudige lijstgevel. De vensters hebben hardstenen dorpels en ook de plint is van hardsteen. In de verdieping twaalfruits-, in de bovenverdieping zesruitsschuiframen in Schiedam

Pand met eenvoudige bakstenen lijstgevel

Lange Haven 106
Schiedam
Pand met eenvoudige bakstenen lijstgevel (XVIIIb ?). Hardstenen vensterdorpels, die alleen in de bovenverdieping geprofileerd zijn. Deur in ..

Hoog herenhuis met lage bovenverdieping en eenvoudige gepleisterde lijstgevel. De deur heeft een gesneden omlijsting met touwornament en een gesneden ..

Lange Haven 104
Schiedam
Hoog herenhuis met lage bovenverdieping en eenvoudige gepleisterde lijstgevel (ca. 1800 ?). De deur heeft een gesneden omlijsting met touwor..

Pakhuis op de hoek van de Bokkensteeg. Twee gekoppelde klokgevels. Getoogde poort op hardstenen pilasters met dekplaten

Lange Haven 116
Schiedam
Pakhuis op de hoek van de Bokkensteeg. Twee gekoppelde klokgevels (XVIII B). Getoogde poort op hardstenen pilasters met dekplaten.

Herenhuis met eenvoudige, bakstenen lijstgevel ter breedte van vier vensterassen

Lange Haven 117
Schiedam
Herenhuis (XVIIId) met eenvoudige, bakstenen lijstgevel ter breedte van vier vensterassen. Deuromlijsting met Lod. XVI-snijwerk. Rechts een ..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Lange Haven 121
Schiedam
Pand met eenvoudige lijstgevel (XVIII).

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)