Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met eenvoudige bakstenen lijstgevel in Schiedam

Woonhuis

Lange Haven 106
3111CJ Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk tweede kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand met eenvoudige bakstenen lijstgevel

Pand met eenvoudige bakstenen lijstgevel (XVIIIb ?). Hardstenen vensterdorpels, die alleen in de bovenverdieping geprofileerd zijn. Deur in een omlijsting van verdiepte pilasters en met gesneden bovenlicht, Lod. XIV. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33231
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met eenvoudige bakstenen lijstgevel in Schiedam

Pand met eenvoudige lijstgevel. De vensters hebben hardstenen dorpels en ook de plint is van hardsteen. In de verdieping twaalfruits-, in de bovenverd ..

Lange Haven 108
Schiedam
PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX A). De vensters hebben hardstenen dorpels en ook de plint is van hardsteen. In de verdieping twaalfruits..

Hoog herenhuis met lage bovenverdieping en eenvoudige gepleisterde lijstgevel. De deur heeft een gesneden omlijsting met touwornament en een gesneden ..

Lange Haven 104
Schiedam
Hoog herenhuis met lage bovenverdieping en eenvoudige gepleisterde lijstgevel (ca. 1800 ?). De deur heeft een gesneden omlijsting met touwor..

Pand onder hoog, dwars zadeldak, oorspronkelijk twee huizen. Gewitte gevel onder rechte lijst. Rechts een getoogde poort op hardstenen pilasters met d ..

Lange Haven 98
Schiedam
Pand onder hoog, dwars zadeldak, oorspronkelijk twee huizen (XVIII ?). Gewitte gevel onder rechte lijst. Rechts een getoogde poort op hardst..

Pakhuis op de hoek van de Bokkensteeg. Twee gekoppelde klokgevels. Getoogde poort op hardstenen pilasters met dekplaten

Lange Haven 116
Schiedam
Pakhuis op de hoek van de Bokkensteeg. Twee gekoppelde klokgevels (XVIII B). Getoogde poort op hardstenen pilasters met dekplaten.

Herenhuis met eenvoudige, bakstenen lijstgevel ter breedte van vier vensterassen

Lange Haven 117
Schiedam
Herenhuis (XVIIId) met eenvoudige, bakstenen lijstgevel ter breedte van vier vensterassen. Deuromlijsting met Lod. XVI-snijwerk. Rechts een ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)