Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoog herenhuis met lage bovenverdieping en eenvoudige gepleisterde lijstgevel. De deur heeft een gesneden omlijsting met touwornament en een gesneden kalf in Schiedam

Woonhuis

Lange Haven 104
3111CJ Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk ca. 1800


Beschrijving van Hoog herenhuis met lage bovenverdieping en eenvoudige gepleisterde lijstgevel. De deur heeft een gesneden omlijsting met touwornament en een gesneden kalf

Hoog herenhuis met lage bovenverdieping en eenvoudige gepleisterde lijstgevel (ca. 1800 ?). De deur heeft een gesneden omlijsting met touwornament en een gesneden kalf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33230
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoog herenhuis met lage bovenverdieping en eenvoudige gepleisterde lijstgevel. De deur heeft een gesneden omlijsting met touwornament en een gesneden kalf in Schiedam

Pand met eenvoudige bakstenen lijstgevel

Lange Haven 106
Schiedam
Pand met eenvoudige bakstenen lijstgevel (XVIIIb ?). Hardstenen vensterdorpels, die alleen in de bovenverdieping geprofileerd zijn. Deur in ..

Pand met eenvoudige lijstgevel. De vensters hebben hardstenen dorpels en ook de plint is van hardsteen. In de verdieping twaalfruits-, in de bovenverd ..

Lange Haven 108
Schiedam
PAND met eenvoudige lijstgevel (XIX A). De vensters hebben hardstenen dorpels en ook de plint is van hardsteen. In de verdieping twaalfruits..

Pand onder hoog, dwars zadeldak, oorspronkelijk twee huizen. Gewitte gevel onder rechte lijst. Rechts een getoogde poort op hardstenen pilasters met d ..

Lange Haven 98
Schiedam
Pand onder hoog, dwars zadeldak, oorspronkelijk twee huizen (XVIII ?). Gewitte gevel onder rechte lijst. Rechts een getoogde poort op hardst..

"Musis Sacrum". Gebouw, waarvan de gepleisterde lijstgevel in de bel-etage te weerszijden van de middenrisaliet vensters met hoofdgestellen heeft, die ..

Lange Haven 115
Schiedam
"Musis Sacrum". Midden 19e eeuws gebouw, waarvan de gepleisterde lijstgevel in de bel-etage te weerszijden van de middenrisaliet vensters me..

Herenhuis met eenvoudige, bakstenen lijstgevel ter breedte van vier vensterassen

Lange Haven 117
Schiedam
Herenhuis (XVIIId) met eenvoudige, bakstenen lijstgevel ter breedte van vier vensterassen. Deuromlijsting met Lod. XVI-snijwerk. Rechts een ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)