Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder hoog, dwars zadeldak, oorspronkelijk twee huizen. Gewitte gevel onder rechte lijst. Rechts een getoogde poort op hardstenen pilasters met dekplaten in Schiedam

Woonhuis

Lange Haven 98
3111CJ Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw 1700 mogelijk 18e eeuw


Beschrijving van Pand onder hoog, dwars zadeldak, oorspronkelijk twee huizen. Gewitte gevel onder rechte lijst. Rechts een getoogde poort op hardstenen pilasters met dekplaten

Pand onder hoog, dwars zadeldak, oorspronkelijk twee huizen (XVIII ?). Gewitte gevel onder rechte lijst. Rechts een getoogde poort op hardstenen pilasters met dekplaten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33229
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder hoog, dwars zadeldak, oorspronkelijk twee huizen. Gewitte gevel onder rechte lijst. Rechts een getoogde poort op hardstenen pilasters met dekplaten in Schiedam

Herenhuis met lage bovenverdieping en lijstgevel, waarvan de middenas een rijke stucwerkversiering heeft. Getoogde vensters. Gang met stucplafond

Lange Haven 92
Schiedam
Herenhuis met lage bovenverdieping en lijstgevel (XIXc), waarvan de middenas een rijke stucwerkversiering heeft. Getoogde vensters. Gang met..

Hoog herenhuis met lage bovenverdieping en eenvoudige gepleisterde lijstgevel. De deur heeft een gesneden omlijsting met touwornament en een gesneden ..

Lange Haven 104
Schiedam
Hoog herenhuis met lage bovenverdieping en eenvoudige gepleisterde lijstgevel (ca. 1800 ?). De deur heeft een gesneden omlijsting met touwor..

Pand met eenvoudige bakstenen lijstgevel

Lange Haven 106
Schiedam
Pand met eenvoudige bakstenen lijstgevel (XVIIIb ?). Hardstenen vensterdorpels, die alleen in de bovenverdieping geprofileerd zijn. Deur in ..

Woonhuis in rijke Eclectische stij

Lange Haven 90
Schiedam
Inleiding WOONHUIS met bijbehorende STOEPPALEN, gelegen aan de kade van de Lange Haven en gebouwd in rijke Eclectische stijl in het laatste..

Monumentaal patriciershuis

Lange Haven 107
Schiedam
Monumentaal patriciershuis (XVIIIc). Eenvoudige lijstgevel met hardstenen plint en geprofileerde vensterdorpels. Deur met gesneden bovenlich..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)