Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis met lage bovenverdieping en lijstgevel, waarvan de middenas een rijke stucwerkversiering heeft. Getoogde vensters. Gang met stucplafond in Schiedam

Woonhuis

Lange Haven 92
3111CJ Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw 1850 derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Herenhuis met lage bovenverdieping en lijstgevel, waarvan de middenas een rijke stucwerkversiering heeft. Getoogde vensters. Gang met stucplafond

Herenhuis met lage bovenverdieping en lijstgevel (XIXc), waarvan de middenas een rijke stucwerkversiering heeft. Getoogde vensters. Gang met stucplafond. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33228
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis met lage bovenverdieping en lijstgevel, waarvan de middenas een rijke stucwerkversiering heeft. Getoogde vensters. Gang met stucplafond in Schiedam

Woonhuis in rijke Eclectische stij

Lange Haven 90
Schiedam
Inleiding WOONHUIS met bijbehorende STOEPPALEN, gelegen aan de kade van de Lange Haven en gebouwd in rijke Eclectische stijl in het laatste..

Herenhuis met lijstgevel van vier vensterassen. Gesneden deuromlijsting en kalf in Lod. XVI-stijl. Hardstenen vensterdorpels; kroonlijst met verdiepte ..

Lange Haven 88
Schiedam
Herenhuis met lijstgevel (XVIIId) van vier vensterassen. Gesneden deuromlijsting en kalf in Lod. XVI-stijl. Hardstenen vensterdorpels; kroon..

Pand onder hoog, dwars zadeldak, oorspronkelijk twee huizen. Gewitte gevel onder rechte lijst. Rechts een getoogde poort op hardstenen pilasters met d ..

Lange Haven 98
Schiedam
Pand onder hoog, dwars zadeldak, oorspronkelijk twee huizen (XVIII ?). Gewitte gevel onder rechte lijst. Rechts een getoogde poort op hardst..

Pand met eenvoudige tuitgevel onder rollaag. In de verdiepingen negen- en vierruitsschuiframen

Lange Haven 101
Schiedam
Pand met eenvoudige tuitgevel onder rollaag (XIX A ?). In de verdiepingen negen- en vierruitsschuiframen.

Hoekpand Walvisstraat met voorgevel. Deur met eenvoudig bovenlicht, schuiframen en stoep met stoeppalen

Lange Haven 99
Schiedam
Hoekpand Walvisstraat, XVIII met voorgevel XIX B. Deur met eenvoudig bovenlicht, schuiframen en stoep met stoeppalen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)