Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met eenvoudige tuitgevel gedekt door rollaag. In de top een rond venster. In de verdieping zesdelige schuiframen in Schiedam

Woonhuis

Lange Haven 82
3111CH Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Pand met eenvoudige tuitgevel gedekt door rollaag. In de top een rond venster. In de verdieping zesdelige schuiframen

PAND met eenvoudige tuitgevel (XIX) gedekt door rollaag. In de top een rond venster. In de verdieping zesdelige schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33226
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met eenvoudige tuitgevel gedekt door rollaag. In de top een rond venster. In de verdieping zesdelige schuiframen in Schiedam

Appelmarktbrug

Appelmarkt 6
Schiedam
Een schilderachtige dubbele ophaalbrug van ijzer (XIXc).

Monumentaal koopmanshuis van parterre en twee verdiepingen met omlopend schilddak

Lange Haven 80
Schiedam
Monumentaal KOOPMANSHUIS van parterre en twee verdiepingen met omlopend schilddak. Vijf vensterassen brede lijstgevel (XVIIId) met middenris..

Herenhuis met lijstgevel van vier vensterassen. Gesneden deuromlijsting en kalf in Lod. XVI-stijl. Hardstenen vensterdorpels; kroonlijst met verdiepte ..

Lange Haven 88
Schiedam
Herenhuis met lijstgevel (XVIIId) van vier vensterassen. Gesneden deuromlijsting en kalf in Lod. XVI-stijl. Hardstenen vensterdorpels; kroon..

Branderijgebouw "De Locomotief"

Lange Haven 76
Schiedam
Als dubbel PAKHUIS met vier bouwlagen onder twee pannen schilddaken met omlopende gootlijsten in baksteen opgetrokken branderijgebouw, blijk..

Verspreid langs de walkanten van de Lange en Korte Haven en aan de Nieuwe Sluisstraat een reeks decoratieve ijzeren gaslantaarns, thans ingericht voor ..

Lange Haven 10
Schiedam
Verspreid langs de walkanten van de Lange en Korte Haven en aan de Nieuwe Sluisstraat een reeks decoratieve ijzeren gaslantaarns, thans inge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)