Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met tuitgevel, bekroond door een geprofileerde lijst en met natuurstenen hoekvoluten op dekplaten. Onderpui geheel modern in Schiedam

Woonhuis

Lange Haven 68
3111CH Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste helft 18e eeuw 1750 laatste helft 18e eeuw


Beschrijving van Pand met tuitgevel, bekroond door een geprofileerde lijst en met natuurstenen hoekvoluten op dekplaten. Onderpui geheel modern

Pand met tuitgevel (XVIII B), bekroond door een geprofileerde lijst en met natuurstenen hoekvoluten op dekplaten. Onderpui geheel modern. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33222
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met tuitgevel, bekroond door een geprofileerde lijst en met natuurstenen hoekvoluten op dekplaten. Onderpui geheel modern in Schiedam

Johannes de Doperkerk

Lange Haven 72
Schiedam
R.K.KERK van de H.Johannes de Doper. Indrukwekkend voorbeeld van neo-klassicistische architectuur, gebouwd 1822-1824 naar ontwerpen van A.T..

Woonhuis met eenvoudige lijstgevel ter breedte van drie vensterassen. In de verdieping vensters met zesruits empireramen

Lange Haven 58
Schiedam
Woonhuis met eenvoudige lijstgevel (XIX A) ter breedte van drie vensterassen. In de verdieping vensters met zesruits empireramen.

Wijnpakhuis met twee klokgevels, voorzien van tussendekplaten

Lange Haven 56
Schiedam
WIJNPAKHUIS (XIXd) met twee klokgevels, voorzien van tussendekplaten. Getoogde poort op hardstenen pilasters met dekplaten. Gesneden bovenli..

Branderijgebouw "De Locomotief"

Lange Haven 76
Schiedam
Als dubbel PAKHUIS met vier bouwlagen onder twee pannen schilddaken met omlopende gootlijsten in baksteen opgetrokken branderijgebouw, blijk..

Wijnpakhuis op de hoek van de Taansteeg

Lange Haven 54
Schiedam
Wijnpakhuis (XIX A ?) op de hoek van de Taansteeg. Puntgevel, waarvan de schuine zijkanten door geprofileerde, houten lijsten gemarkeerd wor..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)