Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis met eenvoudige lijstgevel ter breedte van drie vensterassen. In de verdieping vensters met zesruits empireramen in Schiedam

Woonhuis

Lange Haven 58
3111CH Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Woonhuis met eenvoudige lijstgevel ter breedte van drie vensterassen. In de verdieping vensters met zesruits empireramen

Woonhuis met eenvoudige lijstgevel (XIX A) ter breedte van drie vensterassen. In de verdieping vensters met zesruits empireramen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33221
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis met eenvoudige lijstgevel ter breedte van drie vensterassen. In de verdieping vensters met zesruits empireramen in Schiedam

Wijnpakhuis met twee klokgevels, voorzien van tussendekplaten

Lange Haven 56
Schiedam
WIJNPAKHUIS (XIXd) met twee klokgevels, voorzien van tussendekplaten. Getoogde poort op hardstenen pilasters met dekplaten. Gesneden bovenli..

Wijnpakhuis op de hoek van de Taansteeg

Lange Haven 54
Schiedam
Wijnpakhuis (XIX A ?) op de hoek van de Taansteeg. Puntgevel, waarvan de schuine zijkanten door geprofileerde, houten lijsten gemarkeerd wor..

Pand met tuitgevel, bekroond door een geprofileerde lijst en met natuurstenen hoekvoluten op dekplaten. Onderpui geheel modern

Lange Haven 68
Schiedam
Pand met tuitgevel (XVIII B), bekroond door een geprofileerde lijst en met natuurstenen hoekvoluten op dekplaten. Onderpui geheel modern.

Wijnpakhuis "Rilland"

Lange Haven 50
Schiedam
Wijnpakhuis "Rilland". Twee gekoppelde klokgevels met tussendekplaten, vernieuwd metselwerk. Getoogde inrijpoort op hardstenen pilasters met..

Pand met gevel, waarvan de lijst gedragen wordt door klossen. Gepleisterde onderpui, waarin gesneden deuromlijsting en deur met gesneden trumeau, alsm ..

Lange Haven 59
Schiedam
PAND met gevel (XVIIId), waarvan de lijst gedragen wordt door klossen. Gepleisterde onderpui, waarin gesneden deuromlijsting en deur met ges..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)