Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wijnpakhuis op de hoek van de Taansteeg in Schiedam

Nijverheid Industrie

Lange Haven 54
3111CH Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Wijnpakhuis op de hoek van de Taansteeg

Wijnpakhuis (XIX A ?) op de hoek van de Taansteeg. Puntgevel, waarvan de schuine zijkanten door geprofileerde, houten lijsten gemarkeerd worden. In de top een rond venster. In de gevel, waarvan het metselwerk in de moderne tijd vernieuwd is, een inrijpoort op hardstenen pilasters met dekplaten en flauw getoogde vensters met hardstenen dorpels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33219
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wijnpakhuis op de hoek van de Taansteeg in Schiedam

Wijnpakhuis met twee klokgevels, voorzien van tussendekplaten

Lange Haven 56
Schiedam
WIJNPAKHUIS (XIXd) met twee klokgevels, voorzien van tussendekplaten. Getoogde poort op hardstenen pilasters met dekplaten. Gesneden bovenli..

Woonhuis met eenvoudige lijstgevel ter breedte van drie vensterassen. In de verdieping vensters met zesruits empireramen

Lange Haven 58
Schiedam
Woonhuis met eenvoudige lijstgevel (XIX A) ter breedte van drie vensterassen. In de verdieping vensters met zesruits empireramen.

Wijnpakhuis "Rilland"

Lange Haven 50
Schiedam
Wijnpakhuis "Rilland". Twee gekoppelde klokgevels met tussendekplaten, vernieuwd metselwerk. Getoogde inrijpoort op hardstenen pilasters met..

Wijnpakhuis "Gelderland"

Lange Haven 46
Schiedam
Wijnpakhuis "Gelderland". Uit IJsselsteen opgetrokken pand (XVIII ?), waarvan de klokgevel tussendekplaten heeft. Getoogde inrijpoort op har..

Wijnpakhuis "Zeeland"

Lange Haven 48
Schiedam
Wijnpakhuis "Zeeland". IJsselstenen pakhuis met twee klokgevels met tussendekplaten (XVIII ?). Op de scheiding van de twee gevels een reeks ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)