Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wijnpakhuis "Rilland" in Schiedam

Nijverheid Industrie

Lange Haven 50
3111CG Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: vermoedelijk 18e eeuw


Beschrijving van Wijnpakhuis "Rilland"

Wijnpakhuis "Rilland". Twee gekoppelde klokgevels met tussendekplaten, vernieuwd metselwerk. Getoogde inrijpoort op hardstenen pilasters met dekplaten. In de gevel van het vermoedelijk uit XVIII daterende pakhuis een gevelsteen met wapen, waarin een cartouche. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33218
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wijnpakhuis "Rilland" in Schiedam

Wijnpakhuis "Gelderland"

Lange Haven 46
Schiedam
Wijnpakhuis "Gelderland". Uit IJsselsteen opgetrokken pand (XVIII ?), waarvan de klokgevel tussendekplaten heeft. Getoogde inrijpoort op har..

Wijnpakhuis "Zeeland"

Lange Haven 48
Schiedam
Wijnpakhuis "Zeeland". IJsselstenen pakhuis met twee klokgevels met tussendekplaten (XVIII ?). Op de scheiding van de twee gevels een reeks ..

Wijnpakhuis op de hoek van de Taansteeg

Lange Haven 54
Schiedam
Wijnpakhuis (XIX A ?) op de hoek van de Taansteeg. Puntgevel, waarvan de schuine zijkanten door geprofileerde, houten lijsten gemarkeerd wor..

Wijnpakhuis met twee klokgevels, voorzien van tussendekplaten

Lange Haven 56
Schiedam
WIJNPAKHUIS (XIXd) met twee klokgevels, voorzien van tussendekplaten. Getoogde poort op hardstenen pilasters met dekplaten. Gesneden bovenli..

Woonhuis met eenvoudige lijstgevel ter breedte van drie vensterassen. In de verdieping vensters met zesruits empireramen

Lange Haven 58
Schiedam
Woonhuis met eenvoudige lijstgevel (XIX A) ter breedte van drie vensterassen. In de verdieping vensters met zesruits empireramen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)