Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Breed pakhuis van negen vensterassen, bestaande uit parterre en twee verdiepingen. Getoogde poort, waarvan de hardstenen pilasters dekplaten hebben in Schiedam

Nijverheid Industrie

Lange Haven 28
3111CG Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Breed pakhuis van negen vensterassen, bestaande uit parterre en twee verdiepingen. Getoogde poort, waarvan de hardstenen pilasters dekplaten hebben

Breed pakhuis (XIXa ?) van negen vensterassen, bestaande uit parterre en twee verdiepingen. Getoogde poort, waarvan de hardstenen pilasters dekplaten hebben. Hardstenen vensterdorpels. Het metselwerk is vernieuwd in XIX. In het linker gedeelte van de parterre het kantoor, verlicht door drie vensters met zesdelige empire-schuiframen. Het pakhuis heeft een gootlijst op klossen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33215
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Breed pakhuis van negen vensterassen, bestaande uit parterre en twee verdiepingen. Getoogde poort, waarvan de hardstenen pilasters dekplaten hebben in Schiedam

Pakhuis, in de geveltop gedateerd. Klokgevel met tussendekplaten, het metselwerk modern. Getoogde poort met hardstenen pilasters met dekplaten. Bovenl ..

Lange Haven 26
Schiedam
PAKHUIS, in de geveltop gedateerd 1714. Klokgevel met tussendekplaten, het metselwerk modern. Getoogde poort met hardstenen pilasters met de..

Pakhuis "Libau". Pand met getoogde vensters, hijsluiken en inrijpoort. Gootlijst op klossen

Lange Haven 24
Schiedam
Pakhuis "Libau". Pand (XIXa ?) met getoogde vensters, hijsluiken en inrijpoort. Gootlijst op klossen.

Pakhuis met getoogde vensters en gootlijst op consoles. Twee dakkapellen

Lange Haven 22
Schiedam
Pakhuis (XIX) met getoogde vensters en gootlijst op consoles. Twee dakkapellen.

Pakhuis "Windau". Pand met afgeknotte puntgevel met rollaag. Getoogde middennis met drie zolderluiken; eveneens getoogde vensters aan weerszijden. Get ..

Lange Haven 20
Schiedam
Pakhuis "Windau". Pand met afgeknotte puntgevel met rollaag (XIXa ?). Getoogde middennis met drie zolderluiken; eveneens getoogde vensters a..

Pakhuis met hoge klokgevel, voorzien van tussendekplaten. Getoogde inrijpoort op hardstenen pilasters met hoofdgestellen. Het metselwerk ten dele vern ..

Lange Haven 25
Schiedam
Pakhuis (XVIII B) met hoge klokgevel, voorzien van tussendekplaten. Getoogde inrijpoort op hardstenen pilasters met hoofdgestellen. Het mets..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)