Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Korenbeurs in Schiedam

Gebouw

Lange Haven 145
3111CD Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1792
Architect: Jan Giudici


Beschrijving van Korenbeurs

V.m. Korenbeurs. Monumentaal bouwwerk op rechthoekige plattegrond, bestaande uit vier vleugels om een later overdekte binnenplaats. De middenrisalieten der voor- en achtergevels bekleed met zandsteen en pilasterordonnanties. Boven de risaliet van de voorgevel gebeeldhouwd fronton. Sierlijke houten klokketoren. Gebouwd in 1792 naar ontwerp van GIUDICI; hersteld na brand in 1840 en gerestaureerd omstreeks 1950. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33209
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Korenbeurs in Schiedam

Voornaam woonhuis met drie assen brede en drie verdiepingen hoge voorgevel, gelegen op een opvallend punt in het oudste stadscentrum

Dam 4
Schiedam
Voornaam woonhuis met drie assen brede en drie verdiepingen hoge voorgevel, gelegen op een opvallend punt in het oudste stadscentrum. Streng..

Herenhuis van parterre en verdieping ter breedte van vier vensterassen

Dam 8
Schiedam
Herenhuis van parterre en verdieping ter breedte van vier vensterassen. Lijstgevel (XIXa) met hardstenen plint en vensterdorpels, in bakstee..

Korte Havenbrug

Korte Haven 3
Schiedam
Nabij de Lange Haven een schilderachtige dubbele ophaalbrug van ijzer (XIXc).

Hoekpand Korte Haven. Hoog koopmanshuis met rijk geprofileerde kroonlijst en hardstenen vensterdorpels. Curieuze winkelpui en binnenpui. Stoeppalen

Lange Haven 141
Schiedam
Hoekpand Korte Haven. Hoog koopmanshuis (XVIIId) met rijk geprofileerde kroonlijst en hardstenen vensterdorpels. Curieuze winkelpui en binne..

Herenhuis met bakstenen lijstgevel met gesneden consoles Lod. XIV. Hardstenen plint en vensterdorpels

Lange Haven 131
Schiedam
HERENHUIS (XVIIIb) met bakstenen lijstgevel met gesneden consoles Lod. XIV. Hardstenen plint en vensterdorpels; versierde omlijsting van deu..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)