Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand. Eenvoudige lijstgevel met hardstenen plint en vensterdorpels. Deuromlijsting met Lod. XIV-consoles. Stoephek met stoeppalen in Schiedam

Woonhuis

Lange Haven 125
3111CD Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede kwart 18e eeuw 1725 tweede kwart 18e eeuw


Beschrijving van Hoekpand. Eenvoudige lijstgevel met hardstenen plint en vensterdorpels. Deuromlijsting met Lod. XIV-consoles. Stoephek met stoeppalen

Hoekpand. Eenvoudige lijstgevel (XVIIIb) met hardstenen plint en vensterdorpels. Deuromlijsting met Lod. XIV-consoles. Stoephek met stoeppalen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33201
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand. Eenvoudige lijstgevel met hardstenen plint en vensterdorpels. Deuromlijsting met Lod. XIV-consoles. Stoephek met stoeppalen in Schiedam

Pand met gepleisterde lijstgevel. Oudere deur in Lod. XVI vormen met eenvoudig bovenlicht en hoofdgestel

Lange Haven 123
Schiedam
Pand met gepleisterde lijstgevel, van karakter XIXc. Oudere deur in Lod. XVI vormen met eenvoudig bovenlicht en hoofdgestel.

Pand met eenvoudige lijstgevel. Getoogde inrijpoort en links daarvan deur met in het bovenlicht een gietijzeren levensboom

Lange Haven 122
Schiedam
Pand met eenvoudige lijstgevel (XIXb). Getoogde inrijpoort en links daarvan deur met in het bovenlicht een gietijzeren levensboom.

Pand met eenvoudige lijstgevel

Lange Haven 121
Schiedam
Pand met eenvoudige lijstgevel (XVIII).

Herenhuis met lijstgevel, rijk van stucwerk voorzien. In pleister gebosseerde parterre, waarin getoogde vensters. De vensters van de verdieping hebben ..

Lange Haven 127
Schiedam
Herenhuis met lijstgevel, rijk van stucwerk (XIXc) voorzien. In pleister gebosseerde parterre, waarin getoogde vensters. De vensters van de ..

Herenhuis met eenvoudige, bakstenen lijstgevel ter breedte van vier vensterassen

Lange Haven 117
Schiedam
Herenhuis (XVIIId) met eenvoudige, bakstenen lijstgevel ter breedte van vier vensterassen. Deuromlijsting met Lod. XVI-snijwerk. Rechts een ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)