Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Patriciershuis. Gesausde gevel onder rechte lijst. Deuromlijsting met consoles en snijraam Lod. XV. In de verdiepingen empire-schuiframen met gegroefde middenstijlen in Schiedam

Woonhuis

Lange Haven 111
3111CD Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Patriciershuis. Gesausde gevel onder rechte lijst. Deuromlijsting met consoles en snijraam Lod. XV. In de verdiepingen empire-schuiframen met gegroefde middenstijlen

PATRICIERSHUIS, in oorsprong XVII. Gesausde gevel onder rechte lijst. Deuromlijsting met consoles en snijraam Lod. XV. In de verdiepingen empire-schuiframen met gegroefde middenstijlen. Muurankers XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33196
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Patriciershuis. Gesausde gevel onder rechte lijst. Deuromlijsting met consoles en snijraam Lod. XV. In de verdiepingen empire-schuiframen met gegroefde middenstijlen in Schiedam

Pand met eenvoudige lijstgevel. Vensters met geprofileerde dorpels en acht-, vier- en zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijlen. Stoephek

Lange Haven 109
Schiedam
Pand met eenvoudige lijstgevel (XVIIId). Vensters met geprofileerde dorpels en acht-, vier- en zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijl..

Monumentaal patriciershuis

Lange Haven 107
Schiedam
Monumentaal patriciershuis (XVIIIc). Eenvoudige lijstgevel met hardstenen plint en geprofileerde vensterdorpels. Deur met gesneden bovenlich..

"Musis Sacrum". Gebouw, waarvan de gepleisterde lijstgevel in de bel-etage te weerszijden van de middenrisaliet vensters met hoofdgestellen heeft, die ..

Lange Haven 115
Schiedam
"Musis Sacrum". Midden 19e eeuws gebouw, waarvan de gepleisterde lijstgevel in de bel-etage te weerszijden van de middenrisaliet vensters me..

Herenhuis met eenvoudige, bakstenen lijstgevel ter breedte van vier vensterassen

Lange Haven 117
Schiedam
Herenhuis (XVIIId) met eenvoudige, bakstenen lijstgevel ter breedte van vier vensterassen. Deuromlijsting met Lod. XVI-snijwerk. Rechts een ..

Statig patriciershuis met eenvoudige lijstgevel ter breedte van vijf vensterassen

Lange Haven 103
Schiedam
Statig patriciershuis (XVIIId) met eenvoudige lijstgevel ter breedte van vijf vensterassen. Hoge, hardstenen plint en hardstenen vensterdorp..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)