Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met eenvoudige lijstgevel. Vensters met geprofileerde dorpels en acht-, vier- en zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijlen. Stoephek in Schiedam

Woonhuis

Lange Haven 109
3111CD Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw 1775 laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand met eenvoudige lijstgevel. Vensters met geprofileerde dorpels en acht-, vier- en zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijlen. Stoephek

Pand met eenvoudige lijstgevel (XVIIId). Vensters met geprofileerde dorpels en acht-, vier- en zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijlen. Stoephek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33195
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met eenvoudige lijstgevel. Vensters met geprofileerde dorpels en acht-, vier- en zesruitsschuiframen met gegroefde middenstijlen. Stoephek in Schiedam

Patriciershuis. Gesausde gevel onder rechte lijst. Deuromlijsting met consoles en snijraam Lod. XV. In de verdiepingen empire-schuiframen met gegroefd ..

Lange Haven 111
Schiedam
PATRICIERSHUIS, in oorsprong XVII. Gesausde gevel onder rechte lijst. Deuromlijsting met consoles en snijraam Lod. XV. In de verdiepingen em..

Monumentaal patriciershuis

Lange Haven 107
Schiedam
Monumentaal patriciershuis (XVIIIc). Eenvoudige lijstgevel met hardstenen plint en geprofileerde vensterdorpels. Deur met gesneden bovenlich..

"Musis Sacrum". Gebouw, waarvan de gepleisterde lijstgevel in de bel-etage te weerszijden van de middenrisaliet vensters met hoofdgestellen heeft, die ..

Lange Haven 115
Schiedam
"Musis Sacrum". Midden 19e eeuws gebouw, waarvan de gepleisterde lijstgevel in de bel-etage te weerszijden van de middenrisaliet vensters me..

Statig patriciershuis met eenvoudige lijstgevel ter breedte van vijf vensterassen

Lange Haven 103
Schiedam
Statig patriciershuis (XVIIId) met eenvoudige lijstgevel ter breedte van vijf vensterassen. Hoge, hardstenen plint en hardstenen vensterdorp..

Herenhuis met eenvoudige, bakstenen lijstgevel ter breedte van vier vensterassen

Lange Haven 117
Schiedam
Herenhuis (XVIIId) met eenvoudige, bakstenen lijstgevel ter breedte van vier vensterassen. Deuromlijsting met Lod. XVI-snijwerk. Rechts een ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)