Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Walvisstraat met voorgevel. Deur met eenvoudig bovenlicht, schuiframen en stoep met stoeppalen in Schiedam

Woonhuis

Lange Haven 99
3111CD Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Hoekpand Walvisstraat met voorgevel. Deur met eenvoudig bovenlicht, schuiframen en stoep met stoeppalen

Hoekpand Walvisstraat, XVIII met voorgevel XIX B. Deur met eenvoudig bovenlicht, schuiframen en stoep met stoeppalen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33191
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Walvisstraat met voorgevel. Deur met eenvoudig bovenlicht, schuiframen en stoep met stoeppalen in Schiedam

Pand met eenvoudige tuitgevel onder rollaag. In de verdiepingen negen- en vierruitsschuiframen

Lange Haven 101
Schiedam
Pand met eenvoudige tuitgevel onder rollaag (XIX A ?). In de verdiepingen negen- en vierruitsschuiframen.

Statig patriciershuis met eenvoudige lijstgevel ter breedte van vijf vensterassen

Lange Haven 103
Schiedam
Statig patriciershuis (XVIIId) met eenvoudige lijstgevel ter breedte van vijf vensterassen. Hoge, hardstenen plint en hardstenen vensterdorp..

Monumentaal patriciershuis

Lange Haven 107
Schiedam
Monumentaal patriciershuis (XVIIIc). Eenvoudige lijstgevel met hardstenen plint en geprofileerde vensterdorpels. Deur met gesneden bovenlich..

Pand onder zadeldak met gepleisterde lijstgevel met stucversiering. Een rijk gesneden deur met trumeau in vorm Lod. XVI. Stoeppalen. Vormt een geheel ..

Lange Haven 97
Schiedam
Pand onder zadeldak met gepleisterde lijstgevel met stucversiering, XIXc. Een rijk gesneden deur met trumeau in vorm Lod. XVI. Stoeppalen. V..

Verspreid langs de walkanten van de Lange en Korte Haven en aan de Nieuwe Sluisstraat een reeks decoratieve ijzeren gaslantaarns, thans ingericht voor ..

Lange Haven 10
Schiedam
Verspreid langs de walkanten van de Lange en Korte Haven en aan de Nieuwe Sluisstraat een reeks decoratieve ijzeren gaslantaarns, thans inge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)