Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met eenvoudige lijstgevel. In de parterre twee getoogde deuromlijstingen met authentieke, gesneden deur met fraai gesneden bovenlichten in Lod. XVI-trant. Stoep met stoeppalen in Schiedam

Woonhuis

Lange Haven 55
3111CB Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw 1775 laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand met eenvoudige lijstgevel. In de parterre twee getoogde deuromlijstingen met authentieke, gesneden deur met fraai gesneden bovenlichten in Lod. XVI-trant. Stoep met stoeppalen

Pand met eenvoudige lijstgevel (XVIIId). In de parterre twee getoogde deuromlijstingen met authentieke, gesneden deur met fraai gesneden bovenlichten in Lod. XVI-trant. Stoep met stoeppalen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33172
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met eenvoudige lijstgevel. In de parterre twee getoogde deuromlijstingen met authentieke, gesneden deur met fraai gesneden bovenlichten in Lod. XVI-trant. Stoep met stoeppalen in Schiedam

De Waarzegster

Lange Haven 53
Schiedam
Inleiding Voormalig DISTILLEERDERIJ-PAKHUIS "De Waarzegster", gebouwd in de periode 1825-1850, in opzet vermoedelijk ouder, in sobere Neo-C..

Pand met gevel, waarvan de lijst gedragen wordt door klossen. Gepleisterde onderpui, waarin gesneden deuromlijsting en deur met gesneden trumeau, alsm ..

Lange Haven 59
Schiedam
PAND met gevel (XVIIId), waarvan de lijst gedragen wordt door klossen. Gepleisterde onderpui, waarin gesneden deuromlijsting en deur met ges..

Pand onder dwars zadeldak en met gepleisterde lijstgevel. Bordes met stoephek, gesneden deur, waarboven gesneden kalf; rechts een poort, eveneens met ..

Lange Haven 57
Schiedam
Pand onder dwars zadeldak en met gepleisterde lijstgevel (ca. 1800). Bordes met stoephek, gesneden deur, waarboven gesneden kalf; rechts een..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Lange Haven 49
Schiedam
PAND met eenvoudige lijstgevel (midden XVIII). Hardstenen plint, hardstenen bordes met smeedijzeren stoephek, smalle diepliggende vensters m..

IJsselstenen pakhuis met gepleisterde lijstgevel, van karakter derde kwart 19e eeuw door de getoogde vensteromlijstingen met stucomlijstingen

Lange Haven 61
Schiedam
IJsselstenen pakhuis (XVIII) met gepleisterde lijstgevel, van karakter XIXc door de getoogde vensteromlijstingen met stucomlijstingen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)