Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Verspreid langs de walkanten van de Lange en Korte Haven en aan de Nieuwe Sluisstraat een reeks decoratieve ijzeren gaslantaarns, thans ingericht voor natriumlicht, zonder dat het oude aspect is aange .. in Schiedam

Overig

Lange Haven 10
3111CG Schiedam
Zuid Holland


Beschrijving van Verspreid langs de walkanten van de Lange en Korte Haven en aan de Nieuwe Sluisstraat een reeks decoratieve ijzeren gaslantaarns, thans ingericht voor natriumlicht, zonder dat het oude aspect is aange ..

Verspreid langs de walkanten van de Lange en Korte Haven en aan de Nieuwe Sluisstraat een reeks decoratieve ijzeren gaslantaarns, thans ingericht voor natriumlicht, zonder dat het oude aspect is aangetast. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33160
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Verspreid langs de walkanten van de Lange en Korte Haven en aan de Nieuwe Sluisstraat een reeks decoratieve ijzeren gaslantaarns, thans ingericht voor natriumlicht, zonder dat het oude aspect is aange .. in Schiedam

Pand onder zadeldak met gepleisterde lijstgevel met stucversiering. Een rijk gesneden deur met trumeau in vorm Lod. XVI. Stoeppalen. Vormt een geheel ..

Lange Haven 97
Schiedam
Pand onder zadeldak met gepleisterde lijstgevel met stucversiering, XIXc. Een rijk gesneden deur met trumeau in vorm Lod. XVI. Stoeppalen. V..

Appelmarktbrug

Appelmarkt 6
Schiedam
Een schilderachtige dubbele ophaalbrug van ijzer (XIXc).

Pand onder zadeldak met gepleisterde lijstgevel met stucversiering. Stoeppalen. Vormt een geheel met het buurnummer 97

Lange Haven 95
Schiedam
PAND onder zadeldak met gepleisterde lijstgevel met stucversiering. XIX c. Stoeppalen. Vormt een geheel met het buurnummer 97.

Herenhuis met eenvoudige, bakstenen lijstgevel

Lange Haven 89
Schiedam
Herenhuis met eenvoudige, bakstenen lijstgevel (XIXa ?). Hardstenen plint en vensterdorpels, geblokte, bakstenen hoeklisenen. Gepleisterde r..

Hoekpand Walvisstraat met voorgevel. Deur met eenvoudig bovenlicht, schuiframen en stoep met stoeppalen

Lange Haven 99
Schiedam
Hoekpand Walvisstraat, XVIII met voorgevel XIX B. Deur met eenvoudig bovenlicht, schuiframen en stoep met stoeppalen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)