Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nederlands Hervormde Weeshuis in Schiedam

Gebouw

Lange Achterweg 36
3111JK Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1779-1782


Beschrijving van Nederlands Hervormde Weeshuis

Ned. Herv. Weeshuis. Langwerpig gebouw met aan de uiteinden hogere hoekpaviljoens, waarin natuurstenen poortomlijstingen en boven het middengedeelte een fronton met festoenversieringen, geflankeerd door de beelden van een weesjongen en weesmeisje. Zeskantig koepeltorentje op het dak. Het Weeshuis werd gebouwd 1779-1782. In de Regentenkamer goudleerbehang, schouw met stucversiering en stucplafond uit de bouwtijd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33159
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nederlands Hervormde Weeshuis in Schiedam

Sint-Jacobsgasthuis (Stedelijk Museum)

Hoogstraat 112
Schiedam
St. Jacobsgasthuis (thans Stedelijk Museum). COMPLEX, bestaande uit een op kruisvormige plattegrond opgetrokken Gasthuiskerk met neo-klassi..

Pand met tuitgevel, bekroond door een geprofileerde lijst en met natuurstenen hoekvoluten op dekplaten. Onderpui geheel modern

Lange Haven 68
Schiedam
Pand met tuitgevel (XVIII B), bekroond door een geprofileerde lijst en met natuurstenen hoekvoluten op dekplaten. Onderpui geheel modern.

Wijnpakhuis met twee klokgevels, voorzien van tussendekplaten

Lange Haven 56
Schiedam
WIJNPAKHUIS (XIXd) met twee klokgevels, voorzien van tussendekplaten. Getoogde poort op hardstenen pilasters met dekplaten. Gesneden bovenli..

Woonhuis met eenvoudige lijstgevel ter breedte van drie vensterassen. In de verdieping vensters met zesruits empireramen

Lange Haven 58
Schiedam
Woonhuis met eenvoudige lijstgevel (XIX A) ter breedte van drie vensterassen. In de verdieping vensters met zesruits empireramen.

Wijnpakhuis op de hoek van de Taansteeg

Lange Haven 54
Schiedam
Wijnpakhuis (XIX A ?) op de hoek van de Taansteeg. Puntgevel, waarvan de schuine zijkanten door geprofileerde, houten lijsten gemarkeerd wor..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)