Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Thans gemeentearchief Statig hoog pand, uit twee koopmanshuizen onder een dak bestaande. Parterre, drie verdiepingen en zadeldak. Elk huis is drie vensterassen breed en beide zijn onder een kroonlijst .. in Schiedam

Woonhuis

Korte Haven 131 A
3111BH Schiedam
Zuid Holland


Beschrijving van Thans gemeentearchief Statig hoog pand, uit twee koopmanshuizen onder een dak bestaande. Parterre, drie verdiepingen en zadeldak. Elk huis is drie vensterassen breed en beide zijn onder een kroonlijst ..

Thans gemeentearchief Statig hoog pand, uit twee koopmanshuizen onder een dak bestaande. Parterre, drie verdiepingen en zadeldak. Elk huis is drie vensterassen breed en beide zijn onder een kroonlijst gebracht. In nummer 31 links een getoogde inrijpoort. Vensters met hardstenen dorpels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33151
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Thans gemeentearchief Statig hoog pand, uit twee koopmanshuizen onder een dak bestaande. Parterre, drie verdiepingen en zadeldak. Elk huis is drie vensterassen breed en beide zijn onder een kroonlijst .. in Schiedam

Stadstimmerwerf

Korte Haven 135
Schiedam
Stadstimmerwerf, hoek Westvest. Langgerekt, 18e eeuws gebouw, bestaande uit twee bakstenen vleugels met lage verdieping en schilddaken. In h..

Koopmanshuis van parterre en twee verdiepingen met zadeldak

Korte Haven 129
Schiedam
Koopmanshuis van parterre en twee verdiepingen met zadeldak. Eenvoudige lijstgevel (XIXa) met beneden rechte deuromlijsting, versierd met co..

Voormalig klooster van de zusters Dominicanessen met bijbehorend schoolgebouw met schoolplein en muur

Korte Haven 127
Schiedam
Inleiding Voormalig KLOOSTER van de zusters Dominicanessen met bijbehorend SCHOOLGEBOUW met SCHOOLPLEIN en MUUR, gebouwd in de periode 1886..

Dwarshuis met verdieping, hoog schilddak en gepleisterde lijstgevel van vroeg 19e-eeuws karakter

Korte Haven 44
Schiedam
Dwarshuis (XVIII) met verdieping, hoog schilddak en gepleisterde lijstgevel van vroeg 19e eeuws karakter.

Dwarshuis onder zadeldak tussen puntgevels

Korte Haven 20
Schiedam
Dwarshuis onder zadeldak tussen puntgevels. De voorgevel heeft een vroeg 19e eeuws karakter.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)