Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Nieuwe Sluisstraat met in midden 19e-eeuwse afgeronde hoek in Schiedam

Woonhuis

Korte Dam 10
3111BG Schiedam
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Hoekpand Nieuwe Sluisstraat met in midden 19e-eeuwse afgeronde hoek

In oorsprong 18e eeuws hoekpand Nieuwe Sluisstraat met in midden XIX afgeronde hoek. Parterre met twee verdiepingen, omlopende kroonlijst. De begane-grond heeft een curieuze midden 19e eeuwse winkelpui met kleine roedenverdeling. De drie overige vensters in de parterre hebben negenruitsschuiframen; de venster in de beide verdiepingen hebben twintig- en vijfentwintigruitsschuiframen. Langs de Nieuwe Sluisstraat een achterhuis van parterre en verdieping (XVIII), waarin vensters met zesruitsramen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33147
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Nieuwe Sluisstraat met in midden 19e-eeuwse afgeronde hoek in Schiedam

Dwarshuis van parterre en twee verdiepingen onder zadeldak. Gootlijst op gesneden Lodewijk XIV-consoles. Hardstenen vensterdorpels. Breedte vier venst ..

Nieuwe Sluisstraat 6A
Schiedam
Dwarshuis (XVIII) van parterre en twee verdiepingen onder zadeldak. Gootlijst op gesneden Lodewijk XIV-consoles. Hardstenen vensterdorpels. ..

Pand met eenvoudige tuitgevel. Hardstenen vensterdorpels, negen- en zesruitsschuiframen

Nieuwe Sluisstraat 8
Schiedam
Pand met eenvoudige tuitgevel (XVIII B). Hardstenen vensterdorpels, negen- en zesruitsschuiframen.

Winkel annex woonhuis in Neo-Renaissance trant

Hoogstraat 182
Schiedam
Inleiding WINKEL annex WOONHUIS, gebouwd circa 1875-1900 in Neo-Renaissance trant, op de hoek van de Hoogstraat en de Lombardsteeg in het c..

Voornaam woonhuis met drie assen brede en drie verdiepingen hoge voorgevel, gelegen op een opvallend punt in het oudste stadscentrum

Dam 4
Schiedam
Voornaam woonhuis met drie assen brede en drie verdiepingen hoge voorgevel, gelegen op een opvallend punt in het oudste stadscentrum. Streng..

Pand van parterre en verdieping met later mansardedak. Vensters met hardstenen dorpels en twaalfruitsschuiframen. Geprofileerde gootlijst op consoles

Nieuwe Sluisstraat 10
Schiedam
Pand (XVIII) van parterre en verdieping met later mansardedak. Vensters met hardstenen dorpels en twaalfruitsschuiframen. Geprofileerde goot..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)