Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hofstede "Ebbenhorst" in Scherpenzeel

Boerderij

Barneveldsestraat 4
3925MJ Scherpenzeel
Gelderland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Hofstede "Ebbenhorst"

Hofstede "Ebbenhorst". Landschappelijk fraai gelegen hoeve, in oorsprong 17e eeuws, waarvan de woonhuisgevel een midden 19e eeuws karakter draagt, doch de oude sierankers bewaard heeft. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Dwars, met pannen gedekt schilddak, waarop hoekschoorstenen. Links onderkelderd. De stal is in 1881 vernieuwd. Op het erf een gepotdekselde wagenschuur onder pannen wolfdak en tegenover de boerderij een dergelijke schuur, waarvan de zijwanden gemetseld zijn. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33116
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hofstede "Ebbenhorst" in Scherpenzeel

Schaapskooi

Willaerlaan 74
Scherpenzeel
Inleiding SCHAAPSKOOI uit 1862. De kooi bevindt zich in het agrarische buitengebied ten noorden van de dorpskern Scherpenzeel, en is vrij i..

Pand "Het Hooge Huis"

Dorpsstraat 168
Scherpenzeel
PAND "Het Hooge Huis", uit het tweede kwart van de 17e eeuw, bestaande uit twee evenwijdige vleugels, waarvan de zadeldaken loodrecht op de ..

Antonius, Dorpskerk

Kerkplein 189
Scherpenzeel
NED. HERV. KERK. In oorsprong 15e eeuwse dorpskerk met rijzige toren, driebeukig, pseudobasilicaal schip en hoger, vijfzijdige gesloten koo..

Huis Scherpenzeel: dienstwoning

Dorpsstraat 186
Scherpenzeel
Onderdeel 3 Omschrijving POORTHUIS of dienstwoning van huis Scherpenzeel, gelegen aan de noordkant van het park in de rooilijn van de Dorp..

Huis Scherpenzeel: Toegangsbrug

Burgemeester Royaardslaan 1
Scherpenzeel
Onderdeel 5 Omschrijving De enige toegang tot het huis wordt gevormd door een TOEGANGSBRUG in neogotische stijl, bestaande uit een gebogen..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)