Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met halsgevel van het 'doorboorde-bloem-type' waarin een getoogd trapvenster op de scheiding met nr 176, waarmee dit huis een complex etagewoningen vormt in Amsterdam

Woonhuis

Lange Leidsedwarsstraat 178
1017NP Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: eerste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand met halsgevel van het 'doorboorde-bloem-type' waarin een getoogd trapvenster op de scheiding met nr 176, waarmee dit huis een complex etagewoningen vormt

Pand met halsgevel van het "doorboorde-bloem-type" (XVIIIa), waarin een getoogd trapvenster op de scheiding met nr 176, waarmee dit huis een complex etagewoningen vormt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 3309
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met halsgevel van het 'doorboorde-bloem-type' waarin een getoogd trapvenster op de scheiding met nr 176, waarmee dit huis een complex etagewoningen vormt in Amsterdam

Pand met halsgevel van het 'doorboorde-bloem-type' waarin een getoogd trapvenster op de scheiding met nr 178, waarmee dit huis een complex etagewoning ..

Lange Leidsedwarsstraat 176
Amsterdam
Pand met halsgevel van het "doorboorde-bloem-type" (XVIIIa), waarin een getoogd trapvenster op de scheiding met nr 178, waarmee dit huis een..

Pand met halsgevel met drie fakkels in de afdekking behoorde oorspronkelijk met nr 91 en 89 tot een groep van drie

Lange Leidsedwarsstraat 93
Amsterdam
Pand met halsgevel met drie fakkels in de afdekking (plm 1725) Behoorde oorspronkelijk met nr 91 en 89 tot een groep van drie.

Pand met gevel onder rechte lijst met consoles

Lange Leidsedwarsstraat 111
Amsterdam
Pand met gevel onder rechte lijst met consoles. Deuromlijsting en deur(alles plm 1800).

Pand met halsgevel met een fakkel in de afdekking

Lange Leidsedwarsstraat 89
Amsterdam
Pand met halsgevel met een fakkel in de afdekking (plm 1725 Gevelindeling waarschijnlijk later gewijzigd). Behoorde oorspronkelijk met nr 91..

Pand met halsgevel met vleugelstukken van bijzondere vorm, een palmet in de afdekking en op de scheiding met nr 131 een gevelsteen waarop een koeiekop

Lange Leidsedwarsstraat 129
Amsterdam
Pand met halsgevel met vleugelstukken van bijzondere vorm, een palmet in de afdekking en op de scheiding met nr 131 een gevelsteen waarop ee..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)