Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis onder dwars schilddak, met midden-ingang, zesdelige schuiframen; met boogvormige bovenlichten en waaierzwikken, vierdelige schuiframen in de verdieping in Reek

Woonhuis

Heijtmorgen 19
5375AL Reek (gemeente Landerd)
Noord Brabant

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Huis onder dwars schilddak, met midden-ingang, zesdelige schuiframen; met boogvormige bovenlichten en waaierzwikken, vierdelige schuiframen in de verdieping

Huis onder dwars schilddak, met midden-ingang, zesdelige schuiframen; met boogvormige bovenlichten en waaierzwikken, vierdelige schuiframen in de verdieping. Eerste helft 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33066
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis onder dwars schilddak, met midden-ingang, zesdelige schuiframen; met boogvormige bovenlichten en waaierzwikken, vierdelige schuiframen in de verdieping in Reek

Klooster

Heijtmorgen 7
Reek (Gemeente Landerd)
Inleiding. KLOOSTER "St. Elisabeth" gesticht in 1857 door de Zusters Penitenten uit Haaren in het buitenhuis "Oudhof" (1828), daarvoor eige..

R.K. kerkhof

-
Reek (Gemeente Landerd)
Inleiding. R.K.KERKHOF uit de 18de en 19de eeuw. Het vijfhoekige perceel wordt begrensd door de Noordhoek, Heytmorgen en Rozenlaan. Op het ..

H. Antonius Abt

Monseigneur Borretstraat 1
Reek (Gemeente Landerd)
Inleiding. R.K. KERK uit 1925, toegewijd aan H. Antonius Abt, ontworpen door architect ir. F. Franssen. De kerk staat op de hoek met de Hey..

Pastorie

Monseigneur Borretstraat 3
Reek (Gemeente Landerd)
Inleiding. R.K. pastorie uit 1920 in Traditionalistische en Expressionistische vormen, naar ontwerp van J. Franssen. Het huis is via een ga..

Dwarshuis onder met pannen belegd zadeldak tussen top gevels

Monseigneur Borretstraat 5
Reek (Gemeente Landerd)
Dwarshuis onder met pannen belegd zadeldak tussen top gevels; Empire boogramen met waaierzwikken; luiken, eerste helft 19e eeuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)