Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van houten geveltop. Blijkens gevelsteen eertijds wees- en armenhuis in Schagen

Boerderij

Noord 118
1741BH Schagen
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van houten geveltop. Blijkens gevelsteen eertijds wees- en armenhuis

Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van houten geveltop. Blijkens gevelsteen eertijds wees- en armenhuis. XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33060
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, voorzien van houten geveltop. Blijkens gevelsteen eertijds wees- en armenhuis in Schagen

Pand met grotendeels vernieuwde trapgevel. Twee ronde zoldervensters met natuurstenen omlijstingen

Markt 3
Schagen
Pand met grotendeels vernieuwde trapgevel, in cartouches gedateerd: ANNO 1692. Twee ronde zoldervensters met natuurstenen omlijstingen.

Nederlands Hervormde Kerk

Markt 23A
Schagen
Inleiding Nederlandse hervormd KERKGEBOUW, in 1895-1897 gebouwd naar ontwerp van J.A.G. van der Steur, vrijwel meteen nadat de kerk die daar..

Pand met tuitgevel in gele steen met rode vlechtingen; toppinakel

Gedempte Gracht 23
Schagen
Pand met tuitgevel in gele steen met rode vlechtingen; toppinakel XVIII.

Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, dat eindigt tegen een klokgevel met natuurstenen aanzetvoluten en gebogen fronton. Gevelsteen en twee stenen m ..

Loet 14
Schagen
Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, dat eindigt tegen een klokgevel met natuurstenen aanzetvoluten en gebogen fronton. Gevelsteen en twe..

Kasteeltorens. Omgracht terrein, waarop twee ronde hoektorens met rondboogfriezen en achtzijdige spitsen; enige overblijfsels van het door een bastaar ..

Slotplein 1
Schagen
Kasteeltorens. Omgracht terrein, waarop twee ronde hoektorens met rondboogfriezen en achtzijdige spitsen, slotgracht met daarin fragmenten v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)