Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteeltorens. Omgracht terrein, waarop twee ronde hoektorens met rondboogfriezen en achtzijdige spitsen; enige overblijfsels van het door een bastaardzoon van Albrecht van Beieren gestichte en in 192 .. in Schagen

Kasteel Buitenplaats

Slotplein 1
1741CA Schagen
Noord Holland

Bouwjaar: ca. 1394 (overblijfselen)


Beschrijving van Kasteeltorens. Omgracht terrein, waarop twee ronde hoektorens met rondboogfriezen en achtzijdige spitsen; enige overblijfsels van het door een bastaardzoon van Albrecht van Beieren gestichte en in 192 ..

Kasteeltorens. Omgracht terrein, waarop twee ronde hoektorens met rondboogfriezen en achtzijdige spitsen, slotgracht met daarin fragmenten van historische kademuren en brugpijlers; enige overblijfsels van het omstreeks 1394 door een bastaardzoon van Albrecht van Beieren gestichte en in 1920 afgebroken Slot van Schagen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33059
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteeltorens. Omgracht terrein, waarop twee ronde hoektorens met rondboogfriezen en achtzijdige spitsen; enige overblijfsels van het door een bastaardzoon van Albrecht van Beieren gestichte en in 192 .. in Schagen

Nederlands Hervormde Kerk

Markt 23A
Schagen
Inleiding Nederlandse hervormd KERKGEBOUW, in 1895-1897 gebouwd naar ontwerp van J.A.G. van der Steur, vrijwel meteen nadat de kerk die daar..

Pand met grotendeels vernieuwde trapgevel. Twee ronde zoldervensters met natuurstenen omlijstingen

Markt 3
Schagen
Pand met grotendeels vernieuwde trapgevel, in cartouches gedateerd: ANNO 1692. Twee ronde zoldervensters met natuurstenen omlijstingen.

Pand met gepleisterde trapgevel; toppinakel op gebeeldhouwd kraagsteentje. Begane grond met zesruitsschuifvensters; op de verdieping een vijftienruits ..

Loet 11
Schagen
Pand met gepleisterde trapgevel; toppinakel op gebeeldhouwd kraagsteentje. Begane grond met zesruitsschuifvensters; op de verdieping een vij..

Pand met tuitgevel in gele steen met rode vlechtingen; toppinakel

Gedempte Gracht 23
Schagen
Pand met tuitgevel in gele steen met rode vlechtingen; toppinakel XVIII.

Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, dat eindigt tegen een klokgevel met natuurstenen aanzetvoluten en gebogen fronton. Gevelsteen en twee stenen m ..

Loet 14
Schagen
Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, dat eindigt tegen een klokgevel met natuurstenen aanzetvoluten en gebogen fronton. Gevelsteen en twe..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)