Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Opslagplaats van gemutileerde trapgevel in Schagen

Woonhuis

Loet 24
1741BP Schagen
Noord Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Opslagplaats van gemutileerde trapgevel

Opslagplaats van gemutileerde 17e eeuwse trapgevel. Fries met siermetselwerk gevat tussen twee gebeeldhouwde leeuwenkoppen. Natuurstenen hoekblokken. Een geprofileerde natuurstenen dekplaat van de oorspronkelijke trapgevel nog aanwezig. Zadeldak met wolfeinden. Achtergevel in gele baksteen, voorzien van vlechtingen en een waterslag in rode baksteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33055
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Opslagplaats van gemutileerde trapgevel in Schagen

Pand met gemutileerde trapgevel. Fries met siermetselwerk gevat tussen twee gebeeldhouwde leeuwenkoppen. Natuurstenen hoekblokken. Twee geprofileerde ..

Loet 22
Schagen
Pand met gemutileerde 17e eeuwse trapgevel. Fries met siermetselwerk gevat tussen twee gebeeldhouwde leeuwenkoppen. Natuurstenen hoekblokken..

Pand met rechte gevel. Voordeur met bovenlicht in eenvoudige omlijsting

Loet 20
Schagen
Pand met rechte gevel. Voordeur met bovenlicht in eenvoudige omlijsting. Ca. 1800.

Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, dat eindigt tegen een klokgevel met natuurstenen aanzetvoluten en gebogen fronton. Gevelsteen en twee stenen m ..

Loet 14
Schagen
Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, dat eindigt tegen een klokgevel met natuurstenen aanzetvoluten en gebogen fronton. Gevelsteen en twe..

Pand met gepleisterde trapgevel; toppinakel op gebeeldhouwd kraagsteentje. Begane grond met zesruitsschuifvensters; op de verdieping een vijftienruits ..

Loet 11
Schagen
Pand met gepleisterde trapgevel; toppinakel op gebeeldhouwd kraagsteentje. Begane grond met zesruitsschuifvensters; op de verdieping een vij..

Nederlands Hervormde Kerk

Markt 23A
Schagen
Inleiding Nederlandse hervormd KERKGEBOUW, in 1895-1897 gebouwd naar ontwerp van J.A.G. van der Steur, vrijwel meteen nadat de kerk die daar..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)