Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gemutileerde trapgevel. Fries met siermetselwerk gevat tussen twee gebeeldhouwde leeuwenkoppen. Natuurstenen hoekblokken. Twee geprofileerde dekplaten van de trapgevel nog aanwezig. Zadeldak .. in Schagen

Woonhuis

Loet 22
1741BP Schagen
Noord Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Pand met gemutileerde trapgevel. Fries met siermetselwerk gevat tussen twee gebeeldhouwde leeuwenkoppen. Natuurstenen hoekblokken. Twee geprofileerde dekplaten van de trapgevel nog aanwezig. Zadeldak ..

Pand met gemutileerde 17e eeuwse trapgevel. Fries met siermetselwerk gevat tussen twee gebeeldhouwde leeuwenkoppen. Natuurstenen hoekblokken. Twee geprofileerde dekplaten van de trapgevel nog aanwezig. Zadeldak met wolfeinden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33054
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gemutileerde trapgevel. Fries met siermetselwerk gevat tussen twee gebeeldhouwde leeuwenkoppen. Natuurstenen hoekblokken. Twee geprofileerde dekplaten van de trapgevel nog aanwezig. Zadeldak .. in Schagen

Opslagplaats van gemutileerde trapgevel

Loet 24
Schagen
Opslagplaats van gemutileerde 17e eeuwse trapgevel. Fries met siermetselwerk gevat tussen twee gebeeldhouwde leeuwenkoppen. Natuurstenen hoe..

Pand met rechte gevel. Voordeur met bovenlicht in eenvoudige omlijsting

Loet 20
Schagen
Pand met rechte gevel. Voordeur met bovenlicht in eenvoudige omlijsting. Ca. 1800.

Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, dat eindigt tegen een klokgevel met natuurstenen aanzetvoluten en gebogen fronton. Gevelsteen en twee stenen m ..

Loet 14
Schagen
Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, dat eindigt tegen een klokgevel met natuurstenen aanzetvoluten en gebogen fronton. Gevelsteen en twe..

Pand met gepleisterde trapgevel; toppinakel op gebeeldhouwd kraagsteentje. Begane grond met zesruitsschuifvensters; op de verdieping een vijftienruits ..

Loet 11
Schagen
Pand met gepleisterde trapgevel; toppinakel op gebeeldhouwd kraagsteentje. Begane grond met zesruitsschuifvensters; op de verdieping een vij..

Nederlands Hervormde Kerk

Markt 23A
Schagen
Inleiding Nederlandse hervormd KERKGEBOUW, in 1895-1897 gebouwd naar ontwerp van J.A.G. van der Steur, vrijwel meteen nadat de kerk die daar..

Kaart & Routeplanner