Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, dat eindigt tegen een klokgevel met natuurstenen aanzetvoluten en gebogen fronton. Gevelsteen en twee stenen met jaartal in Schagen

Boerderij

Loet 14
1741BP Schagen
Noord Holland

Bouwjaar: 1671


Beschrijving van Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, dat eindigt tegen een klokgevel met natuurstenen aanzetvoluten en gebogen fronton. Gevelsteen en twee stenen met jaartal

Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, dat eindigt tegen een klokgevel met natuurstenen aanzetvoluten en gebogen fronton. Gevelsteen en twee stenen met ANNO 1671. Voordeur met bovenlicht, negenruitsschuifvensters. Naast de dwarsingang een muurgedeelte met siermetselwerk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33052
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind, dat eindigt tegen een klokgevel met natuurstenen aanzetvoluten en gebogen fronton. Gevelsteen en twee stenen met jaartal in Schagen

Pand met rechte gevel. Voordeur met bovenlicht in eenvoudige omlijsting

Loet 20
Schagen
Pand met rechte gevel. Voordeur met bovenlicht in eenvoudige omlijsting. Ca. 1800.

Pand met gemutileerde trapgevel. Fries met siermetselwerk gevat tussen twee gebeeldhouwde leeuwenkoppen. Natuurstenen hoekblokken. Twee geprofileerde ..

Loet 22
Schagen
Pand met gemutileerde 17e eeuwse trapgevel. Fries met siermetselwerk gevat tussen twee gebeeldhouwde leeuwenkoppen. Natuurstenen hoekblokken..

Pand met gepleisterde trapgevel; toppinakel op gebeeldhouwd kraagsteentje. Begane grond met zesruitsschuifvensters; op de verdieping een vijftienruits ..

Loet 11
Schagen
Pand met gepleisterde trapgevel; toppinakel op gebeeldhouwd kraagsteentje. Begane grond met zesruitsschuifvensters; op de verdieping een vij..

Opslagplaats van gemutileerde trapgevel

Loet 24
Schagen
Opslagplaats van gemutileerde 17e eeuwse trapgevel. Fries met siermetselwerk gevat tussen twee gebeeldhouwde leeuwenkoppen. Natuurstenen hoe..

Nederlands Hervormde Kerk

Markt 23A
Schagen
Inleiding Nederlandse hervormd KERKGEBOUW, in 1895-1897 gebouwd naar ontwerp van J.A.G. van der Steur, vrijwel meteen nadat de kerk die daar..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)