Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Terrein waarin de fundering van een toegangspoort met aansluitende vestingmuur en sporen van een spitsgracht, een toegangsweg en een brug in Aardenburg

Archeologie

Burchtstraat
4527ZA Aardenburg (gemeente Sluis)
Zeeland

Bouwjaar: Romeinse Tijd


Beschrijving van Terrein waarin de fundering van een toegangspoort met aansluitende vestingmuur en sporen van een spitsgracht, een toegangsweg en een brug

Terrein waarin de fundering van een toegangspoort met aansluitende vestingmuur en sporen van een spitsgracht, een toegangsweg en een brug. Datering: Romeinse Tijd. (Gedeeltelijke bescherming, zie bijlage E.) (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 330428
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Terrein waarin de fundering van een toegangspoort met aansluitende vestingmuur en sporen van een spitsgracht, een toegangsweg en een brug in Aardenburg

Terrein waarin de fundering van een vestingmuur met hoektoren en sporen van een spitsgracht

Sint Bavostraat
Aardenburg (Gemeente Sluis)
Terrein waarin de fundering van een vestingmuur met hoektoren en sporen van een spitsgracht. Datering: Romeinse Tijd. Het monument is van we..

Sint-Bavokerk

Sint Bavostraat 5
Aardenburg (Gemeente Sluis)
N.H. Kerk. Het oudste deel bestaande uit schip, dwarspand, vormt het enige belangrijke voorbeeld in Nederland van zuivere Scheldegotiek, oms..

Toren Sint-Bavokerk

Sint Bavostraat 5
Aardenburg (Gemeente Sluis)
Toren der N.H. Kerk. De toren vormt het enige belangrijke voorbeeld in Nederland van zuivere Schelde-gothiek, omstreeks 1220. Klokkenstoel m..

Terrein waarin de fundering van een toegangspoort met aansluitende vestingmuur en sporen van een spitsgracht, een weg en van bewoning

Ruiterskwartier/Schei
Aardenburg (Gemeente Sluis)
Terrein waarin de fundering van een toegangspoort met aansluitende vestingmuur en sporen van een spitsgracht, een weg en van bewoning. Date..

sint bavo

sint bavostraat 3
aardenburg (Gemeente sluis)
Terrein met resten van een catellum uit de Romeinse tijd, funderingen van een kerk uit de Vroege Middeleeuwen (10e eeuw), beschilderde grafk..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)