Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Terrein waarin de fundering van een toegangspoort met aansluitende vestingmuur en sporen van een spitsgracht, een weg en van bewoning in Aardenburg

Archeologie

Ruiterskwartier/Schei
4527ZA Aardenburg (gemeente Sluis)
Zeeland

Bouwjaar: Romeinse Tijd en Middeleeuwen


Beschrijving van Terrein waarin de fundering van een toegangspoort met aansluitende vestingmuur en sporen van een spitsgracht, een weg en van bewoning

Terrein waarin de fundering van een toegangspoort met aansluitende vestingmuur en sporen van een spitsgracht, een weg en van bewoning. Datering: Romeinse Tijd en Middeleeuwen. Het monument is van wetenschappelijke betekenis. Gedeeltelijke bescherming, zie bijlage D. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 330419
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Terrein waarin de fundering van een toegangspoort met aansluitende vestingmuur en sporen van een spitsgracht, een weg en van bewoning in Aardenburg

Terrein waarin de fundering van een vestingmuur met torens, de overblijfselen van aangrenzende spitsgracht(en), van een weg en sporen van bewoning

Scheidingspad/Zuidw
Aardenburg (Gemeente Sluis)
Terrein waarin de fundering van een vestingmuur met torens, de overblijfselen van aangrenzende spitsgracht(en), van een weg en sporen van be..

Pand

Tuimelsteenstraat 18
Aardenburg (Gemeente Sluis)
PAND uit de 16e eeuw, gewijzigd in de 18e en vroeg in de 19e eeuw. Aan de straatzijde een rechthoekige vleugel met verdieping en zadeldak tu..

sint bavo

sint bavostraat 3
aardenburg (Gemeente sluis)
Terrein met resten van een catellum uit de Romeinse tijd, funderingen van een kerk uit de Vroege Middeleeuwen (10e eeuw), beschilderde grafk..

Sint-Bavokerk

Sint Bavostraat 5
Aardenburg (Gemeente Sluis)
N.H. Kerk. Het oudste deel bestaande uit schip, dwarspand, vormt het enige belangrijke voorbeeld in Nederland van zuivere Scheldegotiek, oms..

Toren Sint-Bavokerk

Sint Bavostraat 5
Aardenburg (Gemeente Sluis)
Toren der N.H. Kerk. De toren vormt het enige belangrijke voorbeeld in Nederland van zuivere Schelde-gothiek, omstreeks 1220. Klokkenstoel m..

Kaart & Routeplanner