Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Boerderij van het staldeeltype met 19e-eeuwse, aan de oostzijde inspringende langgeveluitbouw onder met riet en pannen gedekt wolfdak in Den Dungen

Rijndonksestraat 8
5275HJ Den Dungen (gemeente Sint Michielsgestel)

Bouwjaar: waarschijnlijk 18e eeuw 1700 waarschijnlijk 18e eeuw

Beschrijving van Boerderij van het staldeeltype met 19e-eeuwse, aan de oostzijde inspringende langgeveluitbouw onder met riet en pannen gedekt wolfdak

Waarschijnlijk 18e eeuwse boerderij van het staldeeltype met 19e eeuwse, aan de oostzijde inspringende langgeveluitbouw onder met riet en pannen gedekt wolfdak. Muurwerk in 19e eeuw vernieuwd. In de voorgevel met staafankers, 4-ruits opkamer-venstertje, twee 6-ruits schuifvensters met luiken, deur met gedeeld bovenlicht en zolderluikje. In de linker zijgevel 5 vernieuwde 4-ruits venstertjes. In de rechter zijgevel 4-ruits venstertje met luik, staldeur, vernieuwd 4-ruits venstertje, lage licht getoogde deeldeuren en in de terugliggende langgeveluitbouw hoge deeldeuren. In de achtergevel met staafankers twee vernieuwde 4-ruits venstertjes en staldeur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)