Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Witgeschilderde, boerderij met oorspronkelijk centraal in het middendeel gelegen potstal en met 19e-eeuwse hoekgeveluitbouw, onder met riet en pannen gedekt wolfdak, dat aan de voorzijde doorloopt ove .. in Den Dungen

Poeldonksedijk 2
5275HK Den Dungen (gemeente Sint Michielsgestel)

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw

Beschrijving van Witgeschilderde, boerderij met oorspronkelijk centraal in het middendeel gelegen potstal en met 19e-eeuwse hoekgeveluitbouw, onder met riet en pannen gedekt wolfdak, dat aan de voorzijde doorloopt ove ..

Witgeschilderde, 18e eeuwse boerderij met oorspronkelijk centraal in het middendeel gelegen potstal en met 19e eeuwse hoekgeveluitbouw, onder met riet en pannen gedekt wolfdak, dat aan de voorzijde doorloopt over de hoekgeveluitbouw. De hoekgeveluitbouw heeft in de voorgevel twee vensters, boven de linkerhoek een gemetselde schoorsteen en in de linker zijgevel een venstertje. In de voorgevel van het hoofdgebouw een deur gekoppeld aan een zesruits venster en daarboven een 10-ruits bovenlicht, een hooggeplaatst en smal tweedelig opkamervenster en een zolderluik. In de linker zijgevel in totaal 4 kleine vensters en 2 staldeuren. In de rechter zijgevel in totaal 3 kleine vensters. In de achtergevel een stel getoogde deeldeuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)