Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Witgeschilderde, boerderij met oorspronkelijk centraal in het middendeel gelegen potstal en met 19e-eeuwse hoekgeveluitbouw, onder met riet en pannen gedekt wolfdak, dat aan de voorzijde doorloopt ove .. in Den Dungen

Boerderij

Poeldonksedijk 2
5275HK Den Dungen (gemeente Sint Michielsgestel)
Noord Brabant

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Witgeschilderde, boerderij met oorspronkelijk centraal in het middendeel gelegen potstal en met 19e-eeuwse hoekgeveluitbouw, onder met riet en pannen gedekt wolfdak, dat aan de voorzijde doorloopt ove ..

Witgeschilderde, 18e eeuwse boerderij met oorspronkelijk centraal in het middendeel gelegen potstal en met 19e eeuwse hoekgeveluitbouw, onder met riet en pannen gedekt wolfdak, dat aan de voorzijde doorloopt over de hoekgeveluitbouw. De hoekgeveluitbouw heeft in de voorgevel twee vensters, boven de linkerhoek een gemetselde schoorsteen en in de linker zijgevel een venstertje. In de voorgevel van het hoofdgebouw een deur gekoppeld aan een zesruits venster en daarboven een 10-ruits bovenlicht, een hooggeplaatst en smal tweedelig opkamervenster en een zolderluik. In de linker zijgevel in totaal 4 kleine vensters en 2 staldeuren. In de rechter zijgevel in totaal 3 kleine vensters. In de achtergevel een stel getoogde deeldeuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 329597
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Witgeschilderde, boerderij met oorspronkelijk centraal in het middendeel gelegen potstal en met 19e-eeuwse hoekgeveluitbouw, onder met riet en pannen gedekt wolfdak, dat aan de voorzijde doorloopt ove .. in Den Dungen

Boerderij, in rode baksteen opgetrokken, van het staldeeltype met 19e-eeuwse langgevel-uitbouw, onder met riet en blauwe oud-hollandse pannen gedekt w ..

Flaas 2
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
In rode baksteen opgetrokken, waarschijnlijk laat 17e eeuwse boerderij van het staldeeltype met 19e eeuwse langgevel-uitbouw, onder met riet..

Boerderij van het staldeeltype met 19e-eeuwse, aan de oostzijde inspringende langgeveluitbouw onder met riet en pannen gedekt wolfdak

Rijndonksestraat 8
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Waarschijnlijk 18e eeuwse boerderij van het staldeeltype met 19e eeuwse, aan de oostzijde inspringende langgeveluitbouw onder met riet en pa..

Boerderij onder rieten wolfdak en met inspringend gedeelte aan de kopgevel

Bosscheweg 30
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Boerderij onder rieten wolfdak en met inspringend gedeelte aan de kopgevel.

Boerderij van het Kempische langgeveltype

Bosscheweg 24
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Boerderij van het Kempische langgeveltype.

Boerderij van het Kempische langgeveltype

Bosscheweg 20
Den Dungen (Gemeente Sint Michielsgestel)
Boerderij van het Kempische langgeveltype met jaarankers 1823.

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)